Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fair Produce nu ook sociale module GlobalGAP

Per 1 juli is Fair Produce een extra vrijwillige sociale module van GlobalGAP. Het betekent dat GlobalGAP nu 2 modules heeft voor goed werkgeverschap, namelijk Grasp en Fair Produce. Fair Produce en Grasp hebben hetzelfde doel, goede sociale omstandigheden in de agrarische sector, maar onderscheiden zich door hun werkwijze. GlobalGAP-telers die voldoen aan de certificeringseisen van Fair Produce worden geregistreerd in de GlobalGAP-database.

Uli Schnier, voorzitter van Fair Produce, is blij met de internationale erkenning van het Fair Produce keurmerk binnen GlobalGAP naast de waardering in eigen land. Fair Produce heeft in Nederland al een dekkingsgraad van 95% bij de paddenstoelenbedrijven. "Omdat een groot deel van onze versproducten over de grens gaat is internationale erkenning voor ons keurmerk uitermate belangrijk. Dankzij de beschikbaarheid als module binnen GlobalGAP weten retailers waarvoor Fair Produce garant staat: borging van het consumentenvertrouwen in een goede behandeling van werknemers."

"Wij waarderen de openheid en bereidheid van Fair Produce om samen te werken met GlobalGAP," aldus dr. Kristian Moeller, CEO van GlobalGAP. "Alleen door dit soort vormen van samenwerking tussen keurmerken wordt voorkomen dat gecertificeerden onnodig dubbele werkzaamheden moeten verrichten om te voldoen aan de verschillende eisen van consumenten."

Bron: Fairproduce
Publicatiedatum: