Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nostalgische groentekar trekt bekijks op straat en televisie

Ad Verhoeven werkte in zijn jeugd bij een ambulante groentehandelaar. Toen de ventwagens uit het straatbeeld verdwenen kreeg hij heimwee naar een groentekar uit die tijd. Dertig jaar lang was hij op zoek naar een soortgelijk exemplaar. Net op het moment dat hij als alternatief een oud vrachtwagentje had gekocht, vond hij de zo gewenste driewieler op Vlieland.



"Deze kar, die vroeger van een melkboer was geweest, werd langs het strand gebruikt voor promotionele doeleinden. Het was precies wat ik zocht, maar om hem zo te krijgen als de groentekar uit mijn herinnering moest hij wel compleet worden gestript en opnieuw worden opgebouwd", legt Ad uit.



De kar trekt veel bekijks op shows en evenementen waar Ad te vinden is. "Ik heb nog wel de mogelijkheden bekeken om daadwerkelijk groenten en fruit te gaan verkopen, maar dat bleek voor mij niet haalbaar." De groentekar is onder andere te vinden bij oldtimerevenementen en trekkertrekwedstrijden in de omgeving van Barneveld en Hattemerbroek. Ook wordt de kar vaak gevraagd als trekpleister bij groentenspeciaalzaken en tuincentra zoals Intratuin.



"Ik ben zelfs op televisie geweest bij de televisieprogramma's Taarten van Abel en Het Klokhuis." Voor deze gelegenheden koopt Ad zelf groenten en fruit in bij de lokale groenteboer. Hij merkt vooral van oudere mensen enthousiaste reacties te krijgen op de groentekar. De herkenning en hang naar vroeger spelen volgens hem daarbij een grote rol. Ook is hij van mening dat de economische crisis er best eens aan zou kunnen bijdragen dat mensen terug verlangen naar nostalgie.

Meer informatie:
De Groentekar
Ad Verhoeven
E: degroentekar@hotmail.com



Publicatiedatum: