"Tony Derwael: "Europa had de boycot niet moeten verlengen"

Nog honderden vrachtwagens vast voor de Russische grens

Tholen - Voor de Russische grens staan volgens bronnen momenteel honderden vrachtwagens vast, grotendeels met handel uit Nederland en België. De situatie is gecompliceerd. Sommigen staan er al een maand. Het is een grote catastrofe: Rusland is gesloten voor producten uit Wit-Rusland en Litouwen. Men vermoedde dat via deze twee landen het meest gesjoemeld werd.

Zachtfruit en exoten
Volgens de Belgische hardfruitexporteur Tony Derwael staan er van hun bedrijf Bel'Export geen producten meer. "Er zijn enkele wagens teruggekomen, maar wij hebben al enkele weken niet te veel appelen en peren geladen, omdat we het niet vertrouwden. Ik heb gehoord dat er nog wel Nederlandse collega's staan met zachtfruit en exoten voor de feestdagen."

Hij betreurt het dat Europa de boycot heeft verlengd. "Dat hadden ze niet moeten doen. We hebben een gemeenschappelijk doel en konden wat Syrië betreft samen een mogelijke oplossing vinden. Ik had verwacht dat dit het einde van de boycot was, maar dat is helaas niet het geval. Het kost de handel heel veel geld en elke week gaat er veel geld verloren op deze manier. Het motiveert niet voor de handel. Sommigen zeggen dat het voor een bepaalde periode zal zijn, maar er is nog niets duidelijk. Hopelijk zal het bij enkele weken blijven, want als dit doorgaat wordt het een ramp."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.