Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Banenafspraak GF Groothandelsfonds en UWV biedt volop kansen

Advies en kandidaten via het WerkgeversServicepunt UWV heeft samen met gemeenten en SW-bedrijven door het hele land WerkgeversServicepunten (WSP's). De adviseurs van deze WSP's kunnen u ondersteunen in uw vraag naar mensen die vallen onder de banenafspraak. Ook kunnen zij u adviseren hoe binnen uw bedrijf mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen worden ingezet. Dit heet 'Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie'. Het GF-Groothandelsfonds heeft met het UWV afgesproken dat deze werkzoekenden in contact worden gebracht met de bedrijven in onze sector indien u aangeeft daar prijs op te stellen. Daar kunt u uw voordeel mee doen!



Subsidie via het GF Groothandelsfonds
De regeling cofinanciering sectorplan stelt loonkostensubsidie beschikbaar, die via Het GF-Groothandelsfonds aangevraagd kan worden. Deze regeling is van toepassing als een werknemer onder de banenafspraak valt. Voor werknemers, die passen binnen deze regeling, kan er een loonkostensubsidie worden aangevraagd van 20% van de loonkosten. Het GF Groothandelsfonds kan u hierbij ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Erik Zwiers of kijk op de website www.agfgroothandelsfonds.nl onder 'projecten - ' toeleiding werkzoekenden'

Wat zijn de voorwaarden?
- De werkzoekende heeft aantoonbaar 6 maanden of langer geen
reguliere betaalde arbeid verricht;
- U moet achteraf aan kunnen tonen dat de werknemer de gehele
periode in dienst was. Dit doet u aan de hand van salarisspecificaties.

"Sociaal personeelsbeleid past goed bij ons bedrijf "
Bij Eosta in Waddinxveen zijn twee werkzoekende Wajongers met succes geplaatst. Cornelie Eichelsheim vertelt:
"De nieuwe participatiewet legt aan alle bedrijven verplichtingen op, maar dat is niet de aanleiding van het project. Het past heel goed bij het bedrijf. Van biologische productie- en handelsbedrijven verwachten consumenten ook dat we een sociaal personeelsbeleid hebben. Het inclusief denken hoort bij de integrale ketenbenadering van onze business". " De twee medewerkers doen aangepast werk zoals schoonmaakwerk en de eenvoudige orders. Het belangrijkste is dat de Wajongers een drive hebben, zich gewaardeerd en nuttig voelen. Het levert nog een voordeel op. De andere medewerkers zijn trots op hun werkgever omdat zij dit faciliteert".

Banenafspraak
Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingegaan. Werkgevers moeten tot 2026 in totaal 100.000 banen realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen vallen onder de Wet Werk en Bijstand, de Wet Sociale Werkvoorziening of de Wajong. In 2016 gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kijken of de afgesproken aantallen voor 2015 zijn gehaald. Als werkgevers de afgesproken aantallen in de banenafspraak niet hebben gehaald, dan kan de quotumregeling ingaan.

Dit betekent dat werkgevers met meer dan 25 werknemers worden verplicht om een bepaald percentage werknemers met een ziekte of handicap in dienst te nemen. Voldoen de werkgevers hier niet aan, dan kan het zijn dat zij vanaf 2017 of 2018 een quotum-heffing van € 5000 per niet-ingevulde arbeidsplaats per jaar moeten betalen.

Verantwoordelijkheid werkgevers
De overheid verwacht van werkgevers een actieve rol. Bijvoorbeeld door te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie.
In de groenten- en fruitsector zijn afspraken gemaakt dat er tot eind 2016 200 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan worden geholpen. Dit zijn zowel langdurig werkzoekenden als mensen met een handicap.

Meer informatie, het melden van vacatures of een adviesgesprek:
UWV, Landelijk WerkgeversServicepunt
Benno Nijland, landelijk adviseur werkgeversdiensten UWV
E: benno.nijland@uwv.nl
T: 06-1504 8952

Kijk voor meer gedetailleerde informatie voor alle regelingen:
www.uwv.nl

GroentenFruit Huis

Suzan van Kuppeveld, bestuurslid GF-Groothandelsfonds
E: vankuppeveld@groentenfruithuis.nl
T: 070-3355 010

GF Groothandelsfonds
Erik Zwiers, opleidingsmanager GF-Groothandelsfonds
E: erik@gfgroothandelsfonds.nl
T: 06-5123 7321
Publicatiedatum: