Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Daling tomatenprijzen verwacht in Israël

Meer dan een maand geleden veroorzaakte een zware hittegolf de vernietiging van een groot aantal tomaten in Israël, waardoor de prijzen in een neerwaartse spiraal terechtkwamen. Ook vermeldenswaardig is de enorme schade die al anderhalf jaar door het tomatenmozaïekvirus (ToMV) wordt veroorzaakt.

ToMV is het meest actief bij hoge temperaturen en beïnvloedt de plant tijdens de zetting, het stadium waarin de vruchten eetbaar worden. Wanneer het virus toeslaat, vermindert de productie en de houdbaarheid. Geïnfecteerde tomatenplanten verzwakken en krimpen en moeten worden uitgetrokken. Veel producenten werden gedwongen om het grootste deel van hun tomatenproductie te vernietigen.

Vorige week hebben lagere temperaturen de activiteit van het virus in de kassen vertraagd en het Ministerie van Landbouw ziet nu een toename van volumes. Naar verwachting zal deze productie de markten binnen twee weken bereiken, waardoor prijsverlaging en terugkeer naar normale niveaus mogelijk wordt.

Publicatiedatum: