Slagerij de Hoeve en Uw Groenteman Eibergen werken nauw samen

Tonny en Carolien Reinders van slagerij de Hoeve in Eibergen mesten hun eigen veestapel en garanderen daarmee eersteklas, streekgebonden en ambachtelijke producten die van A-Z door de eigen handen gaan. Wat ze zelf niet in huis hebben, zoals groenten, halen ze inpandig bij de buurvrouw, uiteraard ook kakelvers.Die inpandige buurvrouw is sinds kort Uw Groentevrouw Anne Danique Lubbers. Hoewel ze al een aantal jaren in de winkel van haar voorganger werkte, kreeg ze vorige maand de kans om de zaak over te nemen. Ze bedacht zich niet en stortte zich op het avontuur, maar wel goed voorbereid in overleg met groothandelaar Willem Dijk te Enschede. Het assortiment is sindsdien uitgebreid met o.a. zuidvruchten, noten, desserts en producten uit de streek. Haar salades zijn handgesneden en dagvers.Doordat de vraag naar biologische groenten en fruit toeneemt, zal ook het assortiment hierin worden uitgebreid. Tevens is de winkel een afhaalpunt van de biologische webwinkel Odin (www.odinwebwinkel.nl).Ook bent u hier aan het goede adres voor mooie fruitschalen, cadeaupakketten etc.
Het nieuwe elan in de zaak versterkt de creativiteit van beide firma's en de samenwerking is nog hechter geworden dan het al was. Bijvoorbeeld worden er steeds meer recepten ontworpen, die bestaan uit producten die bij elkaar horen, zoals boerenkool met rookworst bijvoorbeeld of zuurkool met spek. Slager Els Dijkhuis van De Hoeve en Lubbers erkennen dat de ambachtelijkheid van het voedsel belangrijk is, maar sluiten desalniettemin niet de ogen voor de gemakstrend van de consument. Daarom wordt het assortiment steeds meer uitgebreid met kant-en-klaar producten als stamppotten, stoofpotjes en desserts. Gemak dient de mens, maar het moet wat hen betreft wel vers en verantwoord zijn.

Wie meer wil weten over de herkomst van het vlees en de openingstijden van de winkel kan terecht op www.vleesbedrijfdehoeve.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.