



Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Grote tekorten en historisch hoge prijzen op de aardappelmarkt"
- Verwoeste Oekraïense stuwdam bedreigt groente- en fruitteelt
- "We voelden dat er bij het personeel een serieus gebrek is aan kennis over groenten en fruit"
- Agroberries verwerft aandelen in BerryWorld
- Foodtruck Festival bij de Groot fruit & vegetables in Breda
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Omzet horeca in de lift
Hotels en restaurants gaan voorop in de groei
Vooral bij hotels en restaurants neemt de omzet flink toe. Tot en met het derde kwartaal van 2015 noteerden hoteliers en restauranthouders een forse stijging van de omzetvolumes van zo'n 6%. Naar verwachting is de groei in 2016 wederom het sterkst bij hotels en restaurants maar ligt het groeitempo wel wat lager. Door de opeenvolgende jaren van groei nadert de omzet van restaurants en hotels het niveau van topjaar 2007. Cafés zijn juist in vijf jaar tijd tien procent van hun omzetvolume kwijtgeraakt, wat wel wordt gecompenseerd door hogere prijzen aan de bar. Jan van der Doelen, ING Sectormanager Horeca: "De consument is positief gestemd en besteedt meer buiten de deur. Gunstig voor de horecaondernemer die zijn aanbod toespitst op de klantwens. Onderscheidend vermogen is van levensbelang aangezien het aantal hotels, restaurants en cafetaria's sterk stijgt."
Bron: ING
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-07 Thuisbezorgd.nl en Healthy Fridge kondigen partnership aan
- 2023-06-02 Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 2 procent
- 2023-06-01 In welk Europees land betaal je het minst voor je biertje?
- 2023-05-26 Internetkritiek op bijgerecht van avocado voor €6,62
- 2023-05-23 Frietzaken in Noord-Wales lijden onder aardappeltekorten en prijsstijgingen
- 2023-05-17 "Ondanks goede start wordt 2023 uitdagend jaar voor de horeca"
- 2023-05-08 Inno Food Company gaat samenwerking aan met NextDeli
- 2023-04-25 17 nieuwe restaurants met een Michelinster, Vinkeles ontvangt haar tweede
- 2023-04-19 Robots ingezet in restaurants in strijd tegen personeelstekort
- 2023-04-18 McDonald's Frankrijk: la P’tite Poire 100% Franse peren komen in assortiment snoepfruit
- 2023-04-14 "In vergelijking met vorig jaar met Pasen een plus"
- 2023-04-13 Van groenteboer tot CEO van Uitgekookt
- 2023-04-12 "24/7 Zelfservice oplossingen zorgen voor transformatie van contractcatering"
- 2023-04-05 "Alle fruitbomen in bloesem en de terrassen weer open"
- 2023-04-05 "Voor horecaondernemer hebben minder personeel en dat gat vullen wij op"
- 2023-04-05 Alternatief voor prijzige zwarte truffels
- 2023-04-04 SAP.BAR gaat kopje onder door inflatie groenten- en fruitprijzen
- 2023-04-03 Silva Dunes wint Aspergerestaurant 2023 van Brabants Asperge Genootschap
- 2023-03-31 Ziekenhuismaaltijden van noordelijke landbouwproducten: 'Er is nog winst te behalen'
- 2023-03-30 Sligro koopt dag Paaspop voor al haar klanten en relaties