Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Nieuwe voorwaarden voor verpakken AGF

De officiële State Bulletin (BOE) van Spanje publiceerde het Koninklijke Besluit 1025/2015 van 13 november over de voorwaarden waaraan gerecyclede grondstoffen op basis van polymeer moeten voldoen, hoofdzakelijk voor het gebruik in verpakkingen van levensmiddelen. 
 
De nieuwe verordening machtigt de verkoop en het gebruik van grondstoffen op basis van polyethyleentereftalaat (PET) of andere gerecyclede kunststoffen, zolang deze voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • Een gunstig advies over het recyclingproces, uitgegeven door de European Food Safety Authority (EFSA)
  • Een kennisgeving aan de gezondheidsautoriteiten waar de faciliteiten in een autonome regio, die de grondstoffen produceren of gebruiken, zich bevinden om officiële controles te vergemakkelijken
  • Degene die verantwoordelijk is voor het recyclingproces moet kunnen garanderen dat "PET of een andere kunststof, is verkregen in lijn met de productievoorwaarden, opgesteld door de EFSA"
  • De exploitanten die werken met behulp van PET-containers of andere gerecycleerde kunststoffen kunnen het gebruik in applicaties garanderen en worden geëvalueerd door de EFSA.
Publicatiedatum: