Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2e EU Forum & Roundtable: 1 en 2 december op de SS Rotterdam.

"Geen tuinbouw 4.0 zonder logistiek 4.0"

In tuinbouw 4.0 levert de AGF-sector producten directer en met meer variatie naar de eindklant. Of het nu om retail gaat of om de consument. Echter deze uitdaging kan de keten niet waar maken zonder een verdere verbetering van de logistiek. De vraag is: waar liggen de kansen het delen van informatie in de logistieke AGF-keten beter te organiseren? En hoe kunnen we dat doen zonder dat de kosten totaal uit balans raken? Vragen waarop vele sprekers tijdens het 2e EU Forum & Roundtable op ingaan.

Tijdens de opening van het 2e EU Forum presenteert Frugi Venta NLIP "AGRO-Rondje Container-platform" waarmee AGF-bedrijven realtime containers kunnen volgen door de Nederlandse Havens. Hierdoor wordt het mogelijk om elektronisch te communiceren over de containerstatus in de keten, zodat bedrijven uit de sector hun processen kunnen verbeteren (zoals transportplanning en track & trace). Een vertrekpunt voor de verbetering van de AGF-keten.

Maar ook de klant stelt zijn eisen. R. Limmen, VP Value Chain Development, Albert Heijn neemt u in de ontwikkelingen in de Albert Heijn keten bij Vanochtend voor Vanmiddag en de rol die het nieuwe Fresh DC concept hierin speelt.

Tijdens de Roundtables is 2 december is een speciale logistieke 4.0 Roundtable met:
  • Logistic Innovations 4.0, de volgende generatie Reefers. Door Th. Jensen, Industrial Ph.D., IT Management, Copenhagen Business School, Denemarken.
  • Fresh @home 4.0, AGF met het reguliere vervoer voor pakjes naar de consument. Door D. Koek/Fl. Zonneveld PostNL, Nederland.
  • Connected Transport 4.0, een demonstratie van een werkend prototype van een truck uitgerust met de laatste mogelijkheden gebaseerd op EPCIS voor data delen. Door M. Amende van Oracle, Duitsland.
  • Port Logistics 4.0, Hoe het GS1 Global Location Number (GLN) gebruitk gaat worden voor de optimalisatie van logistiek in de Haven van Rotterdam. Door Captain B. Scherpenzeel, Director Nautical Developments, Policy & Plans Harbour Master's Division, Port of Rotterdam
Maar ook in de andere kennissessies is er veel aandacht voor logistiek. Onder andere gekoppeld met onze tracking & tracing vraagstukken. A. Sabirovic van Berenschot Intellerts gaat in op hoe u met bigdata voorraadbeheer kunt doen in de logistieke keten.

Aanmelden en meer informatie:
Meer informatie en aanmelding kan vanaf nu op de website. Hier vindt u ook de meest actuele info over het programma. Wilt u alleen deelnemen aan het Forum of alleen komen cherry picken tijdens de Roundtables dan kunt u ook kiezen voor aanmelden voor een dag. Een andere mogelijkheid is dat bijvoorbeeld de directie deelneemt aan het forum en een medewerker aan de meer detail-sessies bij de Roundtables. U kunt dit aangeven op het aanmeldformulier op de website.

Publicatiedatum: