Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ay-kasa levert gepatenteerde opvouwbare kratten

"Consumenten enthousiast over minibox"

Tholen - Het bedrijf Ay-kasa Folding Crates uit Istanbul levert plastic opvouwbare kratten. Het bedrijf is onderdeel van de Turkse Ayyildiz Group. "Al onze kratten hebben speciale afmetingen en passen perfect op een pallet, zelfs onze kleinste 'minibox'", vertelt Hakan Nikbay, vicepresident van het bedrijf. "Vanwege de specifieke kenmerken en de grote voordelen zijn onze producten gepatenteerd."

Verschillende formaten kratten

Een product wat eruit springt bij het bedrijf is de 'comfort box'. "Deze heeft een speciale sluiting waardoor de krat makkelijk open en dicht gaat. Ook staan we bekend om diverse andere kratten waaronder de 'minibox'. Er is steeds meer vraag naar deze kleine kratjes. Ze zijn ook 'los' verkrijgbaar en consumenten reageren er enorm enthousiast op. Het leuke is dat miniboxen voor veel doeleinden worden gebruikt, zoals het opbergen van huishoudelijke zaken, terwijl ze in eerste instantie bedoeld waren als fruitverpakking."


Hakan Nikbay tijdens Fruit Attraction dit jaar.

Export
In Turkije gebruiken veel producenten in de AGF-sector nog houten kratten dus Ay-kasa is met name gefocust op export. "Wat verpakkingen betreft loopt Turkije nog wat achter. Voor andere landen is deze plastic krat perfect. Afnemers zijn met name fruitverpakkers, supermarktketens en logistieke bedrijven. Fruit producerende landen zoals Spanje, Italië en Nederland zijn heel interessant voor ons om onze producten aan te presenteren. Wij zoeken nog distributeurs in verschillende Europese landen. Ook het Verre Oosten en Aziatische landen tonen interesse. Om onze producten te presenteren stonden wij dit jaar op de Fruit Attraction in Madrid en zullen we ook present zijn tijdens de Fruit Logistica in Berlijn."

Kopiëren
Volgens hem is het wel een moeilijke markt ondanks dat hun kratten gepatenteerd zijn. "Sommige concurrenten kopiëren onze producten en willen met lagere prijzen de markt veroveren. Dat is jammer om te zien aangezien ze totaal niet dezelfde eigenschappen hebben. Deze kratten hebben niet dezelfde kwaliteit en duurzaamheid, dus daar waarschuwen wij onze klanten ook voor."

Voor meer informatie:
Hakan Nikbay
Sırasöğütler Mah. İstanbul Cad.
No: 51/1 41700
Gebze KOCAELİ - Turkije
www.aykasa.com.tr