Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hoofdkantoor Chiquita weg uit Charlotte

Drie jaar geleden onthulden zakenmensen en lokale politici op feestelijke wijze het iconische Chiquita reclamebord bij het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf in de stad Charlotte in de Amerikaanse staat Noord-Carolina.

Met stille trom werd dit weekend het bord neergehaald, waarmee het laatste zichtbare bewijs van de mislukte poging om Chiquita in Charlotte binnen te halen uitgewist werd. De staat Noord-Carolina en de stad Charlotte boden het bedrijf meer dan €20,67 miljoen aan staats- en lokale fondsen in ruil voor 400 goedbetaalde banen.

De slechte resultaten van het bedrijf hebben echter geleid tot een gedwongen overname in januari door twee Braziliaanse firma's, die hiervoor € 640 miljoen neertelden. Hiermee werd het lot van het kantoor in Charlotte bezegeld en werden de banen naar andere locaties verplaatst.

Chiquita heeft beloofd de fondsen, die het tot dusver heeft ontvangen, te vergoeden. In het geval van de stad Charlotte is dit een bedrag van €469.903. De staat Noord-Carolina ontvangt €1,4 miljoen terug.

Advocaat Bob Hagemann geeft aan dat het bedrijf nog tot het eind van dit jaar de tijd heeft om het bedrag aan de stad Charlotte terug te betalen.

In januari deelde Chiquita mee dat het zo'n 18 maanden in beslag zou nemen om de werkzaamheden in Charlotte te beëindigen.


Bron: charlotteobserver.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.