Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica: nieuw label Hass-avocado's

Het Ministerie van Landbouw en Veeteelt van Costa Rica (MAG) heeft een label gepresenteerd, waarmee de origine en kwaliteit wordt gegarandeerd van Hass-avocado's, die in dit land worden geteeld. Het doel hiervan is om het gebruik van lokale producten te stimuleren.

"Dit initiatief was gestart in 2013 om de kwaliteit van het Costa Ricaanse product te versterken. Na jaren hard werken zijn de resultaten positief voor een selecte groep telers. die een project zullen pionieren waarvan we hopen dat dit binnenkort alle avocadotelers in het land zal bestrijken," zei minister Luis Felipe Arauz.

De Nationale Productieraad van de overheid (CNP) is verantwoordelijk voor het certificeren van telers die beantwoorden aan het protocol waarmee de technische staf van de CNP het product kunnen traceren van de oogst tot het punt van verkoop.

Tot nu toe dragen 12 teeltbedrijven dit certificaat. Deze bevinden zich in Los Santos, een landbouwgebied in de midwest-regio van het land.

Volgens het Ministerie van Landbouw produceren 1200 families 5 miljoen kilo Hass avocado's voor de binnenlandse markt met een areaal van 2500 hectare. De totale productie van avocado's in Costa Rica komt met inbegrip van alle variëteiten neer op 12 miljoen kilo per jaar.

Op 5 mei stopte Costa Rica de import van Hass-avocado's uit 8 landen, waaronder de grootste leverancier Mexico. De reden hiervoor was het risico op de sunblotch viroïde avocadoziekte.

Volgens de Kamer van Koophandel van Costa Rica-Mexico komt 12.000 ton van de 15.000 ton aan jaarlijks in Costa Rica geconsumeerde avocado uit Mexico. Dit is een markt met een waarde van $50 miljoen (€46,6 miljoen) per jaar.

Bron: noticieros.televisa.com
Publicatiedatum: