Duitsland overweegt verbod weekendrust in cabine

Duitsland overweegt een verbod op de normale wekelijkse rust in de cabine in te voeren, net als België en Frankrijk vorig jaar al hebben gedaan. In Nederland is het doorbrengen van de normale wekelijkse rust in de cabine sinds mei 2014 in de boetecatalogus opgenomen. Duitsland heeft het verbod nog niet ingevoerd, maar heeft aan de Europese Commissie gevraagd hierover een standpunt in te nemen.

Maandenlang onderweg is onwenselijk
TLN is van mening dat het onwenselijk is dat chauffeurs lang, soms maandenlang onderweg zijn en is dan ook voor een uniforme handhaving binnen de EU. TLN hanteert ook het standpunt dat het verbod niet verder moet gaan dan noodzakelijk om de onwenselijke effecten tegen te gaan. Binnen de huidige wetgeving moet het mogelijk zijn om minimaal één keer de normale wekelijkse rust per drie weken in de cabine door te brengen. Op deze wijze wordt enerzijds met behoud van flexibiliteit de rij- en rusttijden gerespecteerd en anderzijds wordt voorkomen dat er te lange perioden achter elkaar in de cabine worden doorgebracht.

TLN blijft bij diverse instanties aandringen op een uniforme handhaving en een realistisch sanctiebeleid.

Bron: TLN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.