Alex en Eric Barendrecht:

"Binnen drie jaar gegroeid van 12 naar 31 trekkende eenheden"

Tholen - Bij AFL Barendrecht zit de groei er in. Het voormalige exportbedrijf heeft de handel al jaren lang achter zich gelaten, maar de transportactiviteiten zitten in een stijgende lijn. "Binnen drie jaar tijd zijn we gegroeid van 12 naar 31 trekkende eenheden en in de zomerperiode huren we structureel auto's bij", vertelt Alex Barendrecht. Hij laat de dagelijkse leiding inmiddels over aan zijn zoon Eric, maar is nog alle dagen bij het bedrijf betrokken. "Ik ben ook de jongste niet meer, dus de volgende generatie moet het gaan doen. Maar ik vind het nog veel te leuk om er mee te stoppen. Daarbij is het natuurlijk mooi om te zien dat we een stormachtige groei doormaken de laatste jaren."


Kees Schilt, Erik en Alex Barendrecht

"We hebben inmiddels 44 personeelsleden, dus er moet ook heel wat gebeuren. Het vervoer bestaat voor 80% uit groenten en fruit, maar het maakt me in principe niet zoveel uit wat er in de auto gaat. We komen door heel Europa en rijden ook nog veel binnen Nederland. Zo komen we meerdere keren per dag in het Westland. Onze grootste bestemming is de Franse markt. In de zomer hebben we wel tien auto's op Rungis rijden", vertelt Alex. Gevraagd naar de huidige situatie in transport, antwoordt hij: "Er is meer werk, ook als gevolg van het wegvallen van collega-transportbedrijven, maar de marges staan nog verschrikkelijk onder druk. Wij werken tot nog toe alleen maar met Nederlandse chauffeurs, maar of we dat altijd vol kunnen blijven, weet ik niet. Er is veel concurrentie uit Oost-Europa. Gelukkig hebben we loyale klanten, maar je moet elke dag jezelf weer bewijzen. Het is niet zo dat om 5 uur 's middags de tent dichtgaat."


Gereed voor de reis naar Parijs

Het pand aan het Oosteinde in Barendrecht telt zeven koelcellen, waar het bedrijf de op- en overslag verzorgt voor veel Nederlandse importeurs. Daar zit'm ook gelijk de grootste uitdaging, want groeimogelijkheden zijn er niet binnen het huidige pand en voor de vrachtwagens worden al nabijgelegen parkeerterreinen gehuurd. "We hebben nog wel wat toekomstdromen. Zo zouden we graag binnenshuis een inklaringsbureau starten, zodat we alle logistieke diensten voor onze klanten kunnen uitvoeren. Ook verpakkingsmachines staan nog op het verlanglijstje. Dat kan best in samenwerking met andere bedrijven. Alleen kun je tenslotte de wereld niet veroveren."Als de kans voor nieuwbouw zich voordoet om te groeien, zullen we dat niet nalaten. En daarbij is Barendrecht niet meer heilig voor ons. Dat was zeven jaar geleden wel het geval, maar kunnen we elders bouwen, dan zullen we dat niet nalaten", vertelt Eric. "Stilstand is achteruitgang, dus we zetten graag in op verdere groei."

Voor meer informatie:
Alex/Eric Barendrecht
AFL Barendrecht
Oosteinde 5
2991 LG Barendrecht
Tel: 0180-614700
Fax: 0180-621893
info@aflbarendrecht.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.