Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Groep A. de Witte levert nu ook bananen uit Brazilië

Tholen - Vanaf maandag 26 oktober zal Groep A. de Witte naast meloenen voor het eerst bananen uit Brazilië leveren. Eigenaren Jurgen en Achiel de Witte: "De eerste container is binnen en deze wordt nu gerijpt. De komende tijd verwachten we wekelijks één container binnen te krijgen. Als deze 'testperiode' tot eind dit jaar goed bevalt volgen er in de toekomst mogelijk meer. Het is dan de bedoeling dat de bananen ook onder ons eigen merk Cebon worden vermarkt."Uniek product
"Sinds we de activiteiten van Chiquita op het gebied van meloenen hebben overgenomen, kregen we ook interesse in andere Braziliaanse producten", vervolgt Jurgen. "Voor Europa zijn Braziliaanse bananen uniek. Daarnaast is de transittijd korter dan bijvoorbeeld Costa Rica: de boot is vanuit Brazilië 12 dagen onderweg naar Rotterdam. Het mooie aan deze bananen is dat de teelt op een meer ecologische manier gebeurt dan in andere bananen producerende landen. In Colombia wordt bijvoorbeeld nog veel besproeid met vliegtuigen. In Brazilië gebeurt dat niet. Er worden weinig of geen beschermingsmiddelen gebruikt voor de teelt. De variëteit is Cavendish. Onze Braziliaanse leveranciers is één van de weinigen in dat land die bananen op grotere schaal teelt. Er is een synergie met de meloenenproductie waardoor dit zorgt voor minder kosten op het gebied van logistiek en arbeid."De Braziliaanse bananenleverancier is zeer milieubewust en werkt momenteel aan het project om eigen compost te (her)gebruiken. "Men hecht veel belang aan recyclage, door middel van een eigen programma. Het afgelopen jaar werd door hen meer dan 1.100 ton plastiek, papier en andere materialen gerecycled."
 
Export

Groep A. de Witte zet sinds dit jaar ook meer in op export. "Ons Nederlandse bedrijf Fresh Concept exporteert al jaren. In België zal het bedrijf Van Dijk Foods meer op export gaan focussen. We zoeken kansen in diverse landen, zowel binnen- als buiten Europa", aldus Jurgen. Groep A. de Witte heeft twee merken, namelijk Cibel en Cebon. Sinds 2015 wordt het Cebon-assortiment telkens uitgebreid. Momenteel worden al bananen, mango's, avocado's en meloenen onder Cebon verpakt en in toekomst ook ananassen en andere producten. "Het kenmerk van Cebon-producten is dat deze allemaal van topkwaliteit zijn. We werken alleen samen met de beste leveranciers en de controle op zowel interne als externe kwaliteit is streng."

Voor meer informatie:
Eline Vergauwen
Starfruit
Werkhuizenkaai 112
1000 Brussel - België
0032/(0)471.39.57.34
eline@starfruit.be
www.star-fruit.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.