Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse vijgen: hoop op dalende prijzen

De eerste ladingen vijgen van de nieuwe oogst uit Turkije zijn aan het einde van week 40 geƫxporteerd. De oogst wordt dit seizoen op circa 75.000 ton geschat. Daarbij is er zo goed als geen overschot meer van de oude oogst.

In Turkije worden de vijgen in twee gebieden geteeld: in de laag gelegen gebieden, waar ze vroeger geoogst kunnen worden en op berghellingen. Daarbij zouden de hoger gelegen vijgen over een betere kwaliteit beschikken. Dit jaar was er hier eind september echter sprake van regenval, waardoor de vijgenoogst in de hoger gelegen gebieden duidelijk kleiner uit zou kunnen vallen.

Sinds de eerste schepen met vijgen vertrokken zijn en de producenten hun commodities naar andere pakstations hebben gebracht, groeit de hoop dat de prijzen van de vijgen zullen dalen. Als indicatie worden 'good quality type no. 6 natural' vijgen tegen een prijs van 4,50 tot 4,75 Amerikaanse dollar per kg aangeboden (3,96 tot 4,18 euro). Dit is al een lagere prijs dan het prijsniveau van afgelopen jaar, maar is nog steeds hoog.

Meer informatie:
Michael Priestoph GmbH
Friedensallee 120
22763 Hamburg
Tel.: +49(40) 30 70 13 0
www.Priestoph.de
[email protected]

Bron/copyright: www.priestoph.de