Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Detaillist Tonny van Eldijk wekelijks op tv

"Zomers weer zorgt bij ons voor topverkoop"

Tholen - Dit weekend worden temperaturen boven de 35 graden verwacht. Detaillist Tonnie van Eldijk uit Wijchen treurt er niet om. "Niks vrouwen bloot, handel dood. Voor ons geldt juist het tegenovergestelde. Warme tijden zijn voor ons 'top of the bill'. We verkopen veel fruit, rauwkost, salades, fruitsalades en zomerfruit. Het mag van ons best een aantal weken 30 graden zijn. Wordt het warmer, dan wordt het lastiger om je product buiten uit te stallen."

"Vroeger zorgden hete dagen inderdaad voor een verkoopstijging, maar door de verbreding van het assortiment met rauwkost en fruitsalades krijgen we juist extra veel aanloop. Verder is het seizoen gestart met Hollandse en Belgische kersen, die willen de mensen graag hebben en daar kunnen we in uitblinken. De aardbeienprijs is afgelopen weekend wat gestegen door de grotere vraag, maar dat zie je nu weer stabiliseren. Er is volop aanbod van kasgroenten en verder hebben we nu voor in de winkel mooie pizzapunten van watermeloenen liggen. Dat is echt uitdelen!"



Van Eldijk betrekt de producten bij één groothandel, namelijk Harrie Goesten in Drunen, aangevuld met een kleine vijftien lokale telers. Tonny is inmiddels een bekende groenteman. Iedere week maakt hij in het programma 'Alles over wonen' van SBS6 zijn opwachting, waarbij hier aan het begin van iedere uitzending verse AGF-producten presenteert onder de slogan 'Echte smaak beleef je bij de groenteman'. "Uniek om mee te maken", vertelt Tonnie. Als detaillist sta je natuurlijk niet dagelijks voor een camera, maar het wende snel. Jeroen Smits presenteert het programma vol enthousiasme en er zijn wekelijks behoorlijk wat kijkcijfers."



"We proberen juist de producten te presenteren waar de groentemannen sterk in zijn zo ben ik dit jaar in beeld geweest met Honingtomaten, Chiquita-bananen, Zespri-kiwi's en de nieuwe Enjoya-paprika. Deze zomer worden de uitzendingen gevolgd waarbij samen met groothandel Postuma producten worden gevolgd van de teler naar de groothandelaar en detaillist. Vanaf week 35 vervolgen we de reguliere uitzendingen dan weer."

De Echte Groenteman van Eldijk
Tonny en Nanny van Eldijk
Zuiderpoort 3
6605 HM Wijchen
Telefoon: (024) 641 58 27
info@eldijk.nl