"Jeroen de Feijter: "Galia-meloenen vliegen de deur uit"

Aanschuiven voor kerstinkopen bij De Feijter AGF

Tholen - Het is weer bijna kerst en zoals elk jaar is het een drukte van belang bij De Feijter AGF in Terneuzen. Volgens Jeroen de Feijter is het weer als vanouds: "Het is echt volle bak. Mensen schuiven in de rij aan om het terrein op te komen." Hij geeft aan dat de vraag vergelijkbaar is met andere jaren. "Producten als krulsla, rucola, komkommers, haricots verts en peultjes blijven de toppers."

Meloenen vliegen de deur uit

Wat hij wel heeft zien veranderen in vergelijking met een jaar of tien geleden, is de stijgende vraag naar vergeten groenten. "Pastinaak, oerwortel, oerbiet en andere worden voor kerst sneller meegenomen." Ook fruit wordt tijdens Kerst gegeten. "De meloenen vliegen nu echt de deur uit, met name Galia. We hadden vanmorgen (dinsdag) nog een volle pallet, maar vanmiddag was hij alweer op."Acties

Tijdens deze dagen weet Jeroen uit ervaring dat acties minder goed werken dan normaal. "Nu heb ik bijvoorbeeld asperges in de aanbieding. Die verkoop je dan wel iets meer, maar globaal gezien zijn er weinig impulsaankopen. Mensen komen nu echt gericht naar de winkel met een lijstje en nemen eigenlijk geen producten mee die daar niet op staan. Dat zie je vooral met de kerstdagen hoor, anders kun je ze nog wel eens verleiden met een actie. Nu is elke dag al gepland en daar breng je niet veel verandering in."

Oud en nieuw
Wat volgens Jeroen wel opvalt, is dat de laatste 4/5 jaar Oudjaar steeds uitgebreider wordt gevierd. "Vroeger was dat voor ons een beetje de domper na kerst, maar er komt duidelijk verandering in. In België zag je dat al heel sterk. Het verkoopmoment voor oudjaar is altijd al belangrijk geweest. Sommige winkels verkochten dan nog meer dan voor de kerstdagen. Bij ons zie je ook steeds meer dat mensen met oud en nieuw iets speciaals gaan doen en meer inkopen. Het scheelt natuurlijk ook dat we aardig wat Belgische klanten hebben."

Voor meer informatie:
De Feijter AGF BV
Jeroen de Feijter
Guido Gezellestraat 21-23
4536 HG TERNEUZEN
tel. (+31)115-612118
fax. (+31)115-617776
info@het-boertje.nl
www.het-boertje.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.