Drugs in bananendozen op ABC Westland

De politie en het HARC-team onderschepten maandag 15 december een hoeveelheid drugs bij ABC Westland in Poeldijk. Medewerkers van de aldaar gevestigde veiling alarmeerde de politie toen ze de drugs aantroffen in een bananendoos.

Gealarmeerde agenten gingen rond 10.00 uur ter plaatse en troffen twee gesealde pakketten aan in de bananendoos. Uit onderzoek bleek hier in totaal zo'n tien kilogram cocaïne in te zitten. Dit is direct in beslag genomen en vernietigd. Ook het HARC-team kwam ter plaatse. Zij gaan onderzoek doen naar de eigenaar en de herkomst van het pakketje.

HARC-team
In de Rotterdamse haven is een samenwerkingsverband actief tussen de Douane, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) van de Belastingdienst en de Zeehavenpolitie Rotterdam. Het team is gespecialiseerd in het onderzoeken van de invoer, doorvoer en uitvoer van verdovende middelen. De meeste onderzoeken die zij doen, komen voort uit incidenten die gerelateerd zijn aan het Rotterdamse Havengebied, maar er worden ook onderzoeken gedaan die hun oorsprong elders in het land hebben.

Bron: Politie.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.