Saint Lucia: Record bananenexport naar Engeland

Saint Lucia heeft in 2014 een recordaantal van 5.000 ton bananen naar het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd, meldde het ministerie van landbouw, voedselproductie en visserij in Saint Lucia. Het eiland is een voormalige Britse kolonie.

De groei van de fruitexport werd grotendeels mogelijk gemaakt door de "aanhoudende steun van de overheid om ziektes te bestrijden, het verstrekken van meststoffen en de actieve samenwerking met bananentelers," meldt het ministerie in een verklaring.

Het cijfer weerspiegelt het succes van telers in het overwinnen van de uitbraak van de ziekte Black Sigatoka, de schade die in 2010 werd veroorzaakt door de orkaan Tomas en de overstromingen op kerstavond 2013.
De buren van de Bovenwindse Eilanden (Grenada, Dominica, Saint Vincent en de Grenadines) waren niet in staat om genoeg te produceren genoeg om continu te exporteren.

Volgens gegevens van de World Trade Organization was in 2013 28,8 procent van de export van Saint Lucia gerelateerd aan landbouw, volgens gegevens van de World Trade Organization.

De belangrijkste markten voor Saint Lucia zijn de Verenigde Staten, Trinidad en Tobago, de Europese Unie, Barbados, Saint Vincent en de Grenadines.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.