Nieuwe ontslagregels met gemengde gevoelens ontvangen

Maandag is tijdens het vijfde Nationale Payroll Congres stilgestaan bij de verder groeiende (juridische) erkenning van payrollen als nieuwe hr-dienstverlening. Die erkenning kwam via het sociaal akkoord, de jurisprudentie van vier recente rechterlijke uitspraken en meest recent de nieuwe ontslagregels voor payrollen van het kabinet. Voorzitter Hans de Boer van werkgeversvereniging VNO-NCW stak de payrollbranche maandag een extra hart onder de riem. "Wij staan achter u, want u zorgt voor een beter ondernemers- en vestigingsklimaat en speelt ondernemers vrij om te ondernemen."


Voorzitter Hans de Boer van werkgeversvereniging VNO-NCW

Bij VNO-NCW in de Malietoren in Den Haag stonden de ruim 150 bezoekers dit jaar stil bij het belang van payroll voor ondernemend Nederland. Payroll met het keurmerk Professioneel Werkgeverschap van brancheorganisatie VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen) heeft volgens De Boer van VNO-NCW belangrijke, kwalitatieve toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt. "Payrollen voorziet in een vraag, maakt werkgeversrisico's om personeel in dienst te nemen beheersbaar en krijgt nu steeds meer vaste grond onder de voeten. VNO-NCW kijkt daar heel positief naar", aldus De Boer.

Bij de opening van het congres wees de voorzitter van de VPO, Jeu Claes, erop dat in 2014 "voor het eerst en eindelijk meer duidelijkheid is ontstaan" over de juridische status van payrollen. "Er zijn nu voor het eerst ook meer kansen dan bedreigingen", aldus Claes. De groei van payrolling zet door. De behoefte aan flexibiliteit in de organisatie van werk neemt toe en mede door de Wet werk en zekerheid groeit ook de behoefte bij werkgevers om ontzorgd te worden. Payrollbedrijven spelen daar op in.

Ook is tijdens het congres uitgebreid stilgestaan bij de nieuwe ontslagregels die vanaf 1 januari 2015 gelden. De nieuwe ontslagregels zorgen vooral nog voor onduidelijkheid over de praktische gevolgen voor payrollondernemingen. Bovendien is er een wel erg korte termijn waarin de payrollbedrijven moeten omschakelen naar de nieuwe regels. Kortom, genoeg uitdagingen voor de payrollers. .

Tijdens het payrollcongres zijn payrollondernemingen uitgebreid bijgepraat over de actualiteiten in politiek en wetgeving. De zakenvrouw van het jaar, Ria Joosten en de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer, hebben hun visies gedeeld over de waarde van een flexibele arbeidsmarkt en de ontzorgende dienstverlening van payrolling voor ondernemend Nederland. Daarnaast stonden vier inspiratiesessies op het programma over arbeidsmarkttrends, digitalisering, dilemma's van de 'flexibele' werkgever en over innovatie.

Voor meer informatie:
VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen)
Postbus 144
1170 AC Badhoevedorp
T: 020 - 655 82 50
F: 020 - 655 82 60
E: info@vpo.nu
www.vpo.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven