Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitkoopsom van miljoenen voor topmannen Chiquita

Chiquita CEO Ed Lonergan kan uitzien naar 15,4 miljoen dollar in contanten en aandelen als zijn contract wordt beƫindigd door de nieuwe Braziliaanse eigenaar. De regeling wordt een "golden parachute compensation" genoemd en bestaat voor een groot deel uit aandelen en opties.

Tegen een prijs van 7,68 dollar per aandeel levert deze regeling Lonergan 9,8 miljoen dollar op. Daarnaast zou hij 1,9 miljoen dollar krijgen, wat overeenkomt met een jaarsalaris en bonus. Om het bedrag op 15,4 miljoen te krijgen, moet zijn contract na dat de overname is afgerond, beƫindigd worden. De overname kan voor het einde van het jaar rond zijn.

Andere topmannen vna Chiquita ontvangen ook grote uitkoopsommen, voornamelijk opgebouwd uit aandelen en opties. Chief Operating Officer Brian Kocher kan 7,6 miljoen dollar tegemoet zien, Chief People Officer Kevin Holland ontvangt 6,3 miljoen dollar, Chief Legal Officer James Thompson 6,2 miljoen dollar en Chief Financial Officer Rick Frier 4,8 miljoen dollar.

Op het hoofdkantoor in Charlotte werken 320 mensen. Het is nog onduidelijk wat er met het hoofdkantoor gebeurt na de overname.

bron: charlotteobserver.com
Publicatiedatum: