Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tasty Tom en Greenco bespreken gewasbescherming via platform

Teeltregistratie ZON Fruit & Vegetables via DeliSense

De teeltregistatie van de aanvoerders van ZON fruits & vegetables komen via het digitale platform DeliSense terecht bij de kwaliteitsafdeling van ZON, die hiermee direct inzicht krijgen in de toegepaste middelen op het bedrijf. Hierdoor kan ZON de producten monitoren, traceren en direct inspelen op de strengere residu-eisen van hun afnemers.

Hiermee ontstaat een win-win situatie. De aanvoerders voldoen via de teeltregistratie aan de GlobalGAP- en UO-richtlijnen en ZON krijgt realtime inzicht welke middelen worden gebruikt, op welke manier en met welke resultaten.Nieuw is het automatisch koppelen van de residu-analyses van de aanvoerders aan de registratie. Telers en telersverenigingen krijgen hiermee inzicht in het ontstaan van residu en de tijd dat dit residu is terug te vinden op het product. Dit draagt bij aan de discussie hoe het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen kan worden geoptimaliseerd en hiermee residu zoveel mogelijk kan worden voorkomen.

De discussie over het optimaliseren van gewasbeschermingsmiddelen verbruik vindt actief plaats binnen de telersvereniging Tasty Tom en Greenco. Zij vergelijken via DeliSense de teeltregistraties, waardoor inzicht ontstaat in de verschillen tussen bedrijven onderling op teelt- en plaagniveau. Daarnaast wordt de teeltregistratie actief gebruikt voor een kostencalculatie (energie, meststoffen, gewasbescherming, biologie) tussen bedrijven onderling.Naast teeltregistratie biedt DeliSense al 12 jaar een geautomatiseerd totaalconcept voor certificeringen (GlobalGAP, GRASP, Nurture, Milieukeur, F2F etc.), kwaliteitszorg en interne audits waarmee telers en telersverenigingen volledig mee worden ontzorgd. Telers van Kompany maken hier al jaren gebruik van. Certificeringslijsten, audits en kwaliteitshandboeken kunnen op recordniveau worden aangepast, waarmee met 1 druk op de knop alle wijzigingen worden doorgevoerd voor alle aangesloten leden. Een enorme tijdbesparing.

De teeltregistratie van DeliSense kan ook voor buitenlandse vestigingen worden toegepast. Voor meer informatie:
G. Goedknegt
DeliSense
Publicatiedatum: