Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

App voor strenge allergenen-regelgevingen

Een nieuwe tool maakt het makkelijker te voldoen aan de nieuwe allergenen-regelgeving. Deze 'allergenentool' heeft als basis de gebruikte ingrediënten en gerechten. Om gerechten te kunnen samenstellen (aan de hand van je recepturen), dien je eerst de tool te gebruiken of gebruikte ingrediënten in jouw magazijn te plaatsen. Dit kan eenvoudig door te zoeken in de database van PSinFoodservice. Hier hebben veel leveranciers namelijk hun producten ingevoerd. Je kunt ook een product op eenvoudige wijze zelf toevoegen. Wanneer het magazijn is gevuld met jouw ingrediënten, dan kun je middels jouw receptuur de eindproducten aanmaken (Mijn Menukaart). Een eindproduct kan tevens dienen als een grondstof. (bijvoorbeeld als onderdeel van een samengesteld menu).

Overzicht van allergenen

Wanneer de eindproducten zijn aangemaakt, kun je met één druk op de knop zien welke allergenen in een eindproduct aanwezig zijn. Tevens zal een recept en bereidingswijze zichtbaar worden. Per ingrediënt is inzichtelijk welke allergenen het bevat. Voor ieder ingrediënt en eindproduct wordt middels een icoontje direct duidelijk of het product een allergeen bevat of niet (AL).

Plicht tot informatieverstrekking
Zo kun je dus altijd aan klanten met 100% zekerheid vertellen of, en zo ja welke allergenen in bepaalde producten of samengestelde gerechten zitten. Dit mag bij alle dagverse en niet-verpakte producten als zodanig worden meegedeeld en hoeft dus niet op een etiket te staan. Mits je duidelijk in jouw winkel aangeeft dat men voor informatie over allergenen zich tot een medewerker kan richten. Verpak je producten voor langere tijd dan één dag, dan dien je wel op je etiket aan te geven, vetgedrukt, welke allergenen erin zitten.

Up-to-date

Door de koppeling aan de database van PSinFoodservice zijn jouw geïmporteerde gegevens altijd up-to-date. Verandert de producent een samenstelling, dan worden de wijzigingen doorgevoerd in de allergenentool. Je kunt zowel een overzicht van uw ingrediënten printen (de inhoud van jouw magazijn) als een overzicht van al je eindproducten. Het is tevens mogelijk om per eindproduct een receptkaart uit te printen. Je krijgt dan alle informatie van een eindproduct op één pagina.

Aanschaf met korting
Binnenkort ontvangen ADN leden een SPECIAL over de nieuwe wetgeving op het gebied van nieuwe allergenen en etikettering. De tool is ontwikkeld door Bureau de Wit en is voor ADN-leden met korting (65 euro i.p.v 75 euro) aan te schaffen.

Voor meer informatie:
www.allergenentool.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.