Meer Jamaicaanse bananen naar Groot-Brittannië

Jamaica zal meerbananen aan het Verenigd Koninkrijk leveren en ook Trinidad en Tobago hebbenhun grenzen opengesteld voor Jamaicaanse bananen.

De Jamaicaanse ministervan agricultuur Derrick Kellier heeft bekend gemaakt dat op 16 oktober eencontract is getekend met een Brits bedrijf om één container bananen per week temogen exporteren. Dit aantal wordt verwacht te stijgen naar 10 containers perweek. Verder vertelde de minister dat: "de autoriteiten in Trinidad en Tobago Jamaicafytosanitaire bevoegdheid hebben gegeven om bananen naar hun land te exporteren".

Door schade vanverschillende orkanen en veranderingen in de preferentiële overeenkomst met hetVerenigd Koninkrijk heeft Jamaica de afgelopen 6 jaar geen bananen naar hetVerenigd Koninkrijk geëxporteerd. In juni dit jaar is de export voor het eersthervat.

Tussen juni eneind augustus zijn er wekelijks bananen verscheept. Hetministerie heeft nu aangegeven dat een Britse delegatie naar Jamaica zalafreizen om lange termijn contracten te onderhandelen.

Eerder dit jaarheeft een team van het Jamaicaanse ministerie, samen met landbouwers enexporteurs, de London Produce Show bezocht. Dit heeft geleid tot meerdere transacties en de toelevering vanzoete aardappelen, Julie mango's, gember, moringa producten, castor olie en eenverscheidenheid aan kruiden en fruit.

"Door hethandelsplatform hebben we onze exportmogelijkheden uitgebreid. We blijven ookonze goederenhandel met partners in de Verenigde Staten en het VerenigdKoninkrijk uitbreiden", sprak Kellier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven