Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Michelin-restaurant betreurt beschimmelde bonen

Een Japans restaurant met drie Michelinsterren heeft dinsdag zijn excuses gemaakt voor het verkopen van potten bonen die waren ge├»nfecteerd met ziekmakende bacteri├źn. De zwarte bonen werden in een winkel verkocht onder de naam van het toprestaurant Kagurazaka Ishikawa in Tokio. De potten bevatten Bacillus Cereus, een bacterie die overgeven en diarree veroorzaakte. De Japanse voedselautoriteit kon maandag op tijd ingrijpen en voorkomen dat er mensen ziek werden.

Volgens een woordvoerder van de winkel waren de bonen waarschijnlijk niet voldoende verhit. De chef van het restaurant, Hideki Ishikawa, bood namens alle medewerkers zijn verontschuldigingen aan. Het sterrenrestaurant liet de bonen onder eigen toezicht verwerken in een fabriek.

Uit de meest recente Michelingids, die vorige week verscheen, blijkt dat er in Tokio meer sterren zijn vergeven dan in welke andere stad dan ook. Maar liefst negen restaurants zijn in het bezit van drie sterren.
Publicatiedatum: