Speciaalzaak 'C. Versijp Groenten en Fruit' aanwinst voor winkelcentrum 'Vogelenzang'

In het winkelcentrum Vogelenzang aan de dorpsstraat in Halsteren gingen we een praatje maken bij Cees Bruijs die eigenaar is van de AGF speciaalzaak "C. Versijp Groenten en Fruit". We troffen er ook zijn moeder Nel Bruijs die 33 jaren lang de zaak met dezelfde naam in Bergen op Zoom samen met haar man dreef. "Sinds 1918" staat er ook nog bij de naam op de winkel. Dat is een verwijzing naar het verleden toen de winkel in Bergen op Zoom door C. Versijp van start ging.
 
Een maand of vijf geleden dit jaar sloot de winkel in Bergen op Zoom haar deur en begon Cees Bruijs in Halsteren onder dezelfde naam een nieuwe groenten- en fruit winkel.
 
Hij nam de bestaande groenten en fruitzaak van C. Nelisse over. In een sneltreintempo werd de zaak in Halsteren gestript en helemaal gerestyled en binnen een tijdsbestek van een weekend heropend om met een nieuwe start te beginnen nadat de winkel in Bergen op Zoom tot zaterdagmiddag nog was geopend en daarna sloot.
 
Cees:"Dat was even aanpakken om alles binnen die korte tijd voor elkaar te krijgen maar het lukte". Waarom ging hij weg uit Bergen op Zoom vroegen we hem. Cees: "We waren eerst jarenlang gevestigd in de Wouwsestraat in het hartje van de stad maar de parkeerproblemen waren er te groot. Toen zijn we verhuisd naar de Wassenaarstraat maar ook daar waren de parkeerproblemen groot en besloten we uit te zien naar een alternatief".
 
Hij zocht naar een verandering en die kwam ineens opdagen toen hij vernam dat de AGF zaak van Nelisse in Halsteren wilde sluiten. Cees zag zijn kans want op die locatie in Halsteren zag hij hele goede mogelijkheden voor zijn speciaalzaak. Vooral ook omdat er op die locatie een groot aantal andere speciaalzaken zijn gevestigd die veel klanten trekken. Daarnaast is er ook een AH supermarkt op steenworp afstand en iets verder nog een PLUS supermarkt.
 
Cees is blij dat hij de beslissing heeft genomen om uit Bergen op Zoom te vertrekken. Het ging hem wel aan het hart want het was niet alleen een zakelijke beslissing maar ook emotioneel deed het hem veel want C. Versijp Groenten en Fruit was een begrip in de stad. Met vertrek was dat ook meteen het einde de laatste AGF zaak in de binnenstad.
 
Cees verwacht veel van de aanstaande reconstructie van het Vogelenzang winkelgebied maar hij kijkt zorgelijk naar de plannen om de dorpsstraat op dit punt voor autoverkeer af te sluiten. Hij vreest met de andere speciaalzaken dat dit de handel niet ten goede zal komen.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.