Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

China geeft definitief groen licht import Nederlandse peren

Tomaten en appelen nieuwe dossiers voor markttoegang China

Afgelopen week heeft de Chinese overheid definitief toestemming gegeven voor de import van Nederlandse peren. De toestemming is het resultaat van zes jaar onderhandelen door het ministerie van EZ in samenwerking met Frugi Venta en de NFO. Voor de fruitsector is dit heel goed nieuws, zeker nu door het wegvallen van de Russische markt nieuwe afzet markten dringend nodig zijn.

Tot het laatste moment bleef het spannend of er vanuit China toestemming zou worden verleend voor import van Nederlandse peren. Afgelopen week kwam het verlossende woord n.a.v. de resultaten van een audit, afgelopen augustus uitgevoerd door vertegenwoordigers van de Chinese overheid. De Chinese overheid geeft hiermee aan voldoende vertrouwen te hebben in de implementatie van het protocol met betrekking tot export van peren naar China bij Nederlandse teelt- en handelsbedrijven.
Chinese importeurs kunnen sinds eind vorige week een vergunning aanvragen om Nederlandse peren te importeren.

Markttoegang paprika en appel
Monitoring tijdens de teelt op ziekten en plagen en controles tijdens het hele logistieke traject vormen een belangrijk onderdeel van het protocol dat is geïmplementeerd op alle teelt- en handelsbedrijven die willen exporteren naar China.

Naast de markttoegang voor peren wordt momenteel gewerkt aan markttoegang voor Nederlandse paprika's. Eerder dit jaar is een Chinese delegatie rondgeleid in Nederland om een beeld te krijgen van het gehele traject van teelt, sorteren, verpakken en kwaliteitscontrole van paprika. De Chinese overheid heeft ruimte gegeven om twee nieuwe dossiers in te dienen. In overleg met de sector is er voor gekozen om tevens te proberen markttoegang te verkrijgen voor Hollandse tomaten en appelen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.