Nieuwe Fiat Ducato

De nieuwe Fiat Ducato is de jongste evolutie van een bestseller, die al 33 jaar - 6 generaties lang – bevestigt dat hij de beste reis- en businesspartner is voor meer dan 2.6 miljoen kopers die deze auto sinds 1981 kozen. Tijdens Ecomobiel kan het publiek voor het eerst kennismaken met de nieuwste CNG-versie.

De nieuwe Fiat Ducato introduceert een aantal nieuwe eigenschappen om tegemoet te komen aan de hedendaagse vraag van kopers met meer technologie, meer efficiency en meer duurzaamheid. Als we het hebben over duurzaamheid, dan mag de versie op CNG (groengas) niet ontbreken. Vroeg in het jaar 2015 komt de 3-liter CNG (Euro 6) 136 pk met een koppel van 350 Nm beschikbaar, rijdend op aardgas/benzine dual fuel. De Ducato 140 Natural Power wordt leverbaar in de volgende versies: Van, Combi, Panorama en Chassis Cabine met laadplatform, zowel in de Ducato als de Ducato Maxi.De brandstofkosten dalen aanzienlijk wanneer je groengas tankt, want de prijs van deze brandstof ligt rond de €1,- per kg. Een ander voordeel van groengas ten opzichte van reguliere fossiele brandstoffen is dat de uitstoot van CO2 maar liefst 23% lager ligt en dat de uitstoot van fijnstof en NOx nagenoeg nihil is. Bij groengas is bovendien nagenoeg CO2 neutraal volgens de well-to-wheel benadering. Ten opzichte van diesel heeft groengas ook nogal wat voordelen, zoals het lagere geluidsniveau, wat in de stedelijke omgeving een voordeel is. Groengas wordt in Nederland gewonnen uit bioafval door boeren, afvalstortplaatsen en waterzuiveringsinstallaties. Nederland telt nu meer dan 130 stations. Per jaar komen er zo'n 25-30 stations bij. Ambitie van de sector is door te groeien naar zo'n 200 stations in 2015.

Fiat Group heeft een voortrekkersrol op gebied van CNG (Compressed Natural Gas). In 15 jaar tijd zijn er bijna 600.000 personen- en bedrijfswagens verkocht met een af-fabriek CNG-installatie. De nieuwe Fiat Ducato Goederenvervoer is er vanaf € 17.300,- (excl. BTW en BPM). Neem je liever veel passagiers mee? Kies dan voor de dan versie Personenvervoer die vanaf € 19.000,- (excl. BTW en BTW) in de prijslijst staat. De prijs van de CNG-versie wordt later bekendgemaakt. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven