Mexico: bananenexport naar Europa 13.600 ton

De Banana Growers Association of Sierra de Teapa heeft zijn bananenexport naar Europa via de haven van Dos Bocas dit jaar geraamd op 13.600 ton. Voorzitter Adrian Leal Prats meldt dat de derde lading met een volume van 3.400 ton de haven van Tabasco volgende week zal verlaten.

De tweede lading bananen van het seizoen werd vorig weekend verzonden. Prats vertelt dat de telersvereniging hoopt dit jaar 4 ladingen te exporteren. "Dit zou helpen de binnenlandse markt te ontlasten, prijzen te verhogen en zou telers ten goede komen." 

Ook vanuit de haven van Veracruz worden volgens Prats wekelijks 75 containers bananen geëxporteerd. Naast de telers uit Tabasco, exporteren ook telers uit Tapachula Chiapas hun fruit, maar in mindere mate. 

Prats vertelt dat de vereniging bezig is met het lanceren van een campagne, met behulp van subsidie van de Agency Services Marketing and Development of Agricultural Markets om de consumptie van het fruit op de Mexicaanse markt te bevorderen. Het doel van de campagne is de jaarlijkse bananenconsumptie per persoon, die nu rond de 13 à 14 kg ligt, met tenminste 3 kilo te verhogen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.