Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rode Barhi-dadels ook beschikbaar

India: nieuwe verpakking en markten voor Barhi-dadels

Het is alweer tien jaar geleden dat er voor het eerst weefselkweekplanten van Barhi-dadels werden geïmporteerd in India uit Israël. Het duurde even voor de dadelproductie van de grond kwam en er hoge opbrengsten werden geproduceerd, maar de oogst van dit jaar zou de beste tot nu toe moeten worden. Barhi-dadels worden voornamelijk geteeld in de regio Gujarat, waar het woestijnklimaat, de zanderige grond en de temperaturen goed geschikt zijn voor dadelproductie.Gorasiya is een van de grootste teeltbedrijven in India, die Barhi-dadels produceren. "Onze 5500 dadelpalmen produceren bijna 800 ton Barhi-dadels en de kwaliteit wordt het hele seizoen lang gehandhaafd met moderne technieken", vertelt Rattan Sharma. "Het Barhi-dadelseizoen begint in juli en we verwachten dit jaar de beste opbrengst. Ons toegewijde team werkt hard aan het verbeteren van de kwaliteit en opbrengst van het fruit door efficiënt beheer. Bij Gorasiya verzekeren we dat onze Barhi-dadels na het rijpen heerlijk en zoet zijn."Momenteel houdt het team zich bezig met de extra zorg voor kleine groene dadels, die in minder dan twee maanden rijpe gele dadels zullen zijn. "We zorgen er nu voor dat de wortelen van de dadelpalmen genoeg water tot hun beschikking hebben aangezien de temperatuur in de regio Kutch elke dag stijgt. Meer zonneschijn en een adequate watervoorraad zullen leiden tot een verbeterde kwaliteit in termen van grootte, kleur en zoetheid", aldus Sharma.

Gorasiya Farm verwacht dat de opbrengst in de eerste week van juli groot zal zijn en dat het marktbereik moet worden uitgebreid. "We richten ons op de Europese Unie en Zuidoost-Azië om onze versproducten te verhandelen. Dit seizoen willen we ook onze verse rode dadels introduceren, waar we begin juni mee komen. We verwachten een goede seizoenstart, gezien de Ramadan er aan komt en onze meeste klanten verse dadels eten tijdens het Suikerfeest. Dit jaar willen we ook naar Pakistan exporteren en ons tevens richten op Dubai: een zeer belangrijke markt. We willen onze dadels naar zo veel mogelijk verschillende landen exporteren."

Gorasiya Farm werkt ook hard aan het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen voor de verse Barhi-dadels. "We hebben nieuwe buisverpakkingen met een nettogewicht van 500 gram verse dadels. We zullen deze nieuwe buisverpakkingen aan grote retailers in verschillende landen aanbieden." Naast de buisverpakking levert Gorasiya Farm ook bakjes van 500 gram, die tevens op de Europese en Zuidoost-Aziatische markten zullen worden geïntroduceerd.

Voor meer informatie:
A.Rattan Sharma
Gorasiya Farm
Tel: 0091-9712978565
E-mail: ars@svctgroup.com
www.gorasiyafarm.com
Publicatiedatum: