“RI&E is heel waardevol”

Veel ondernemers zien het hebben van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) als een verplichting, maar beseft u dat de RI&E juist een belangrijk onderdeel is om uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen?

Weet waar het gevaar schuilt

Het klopt dat de RI&E verplicht is. Heeft u hem niet, dan kunt u daar een forse boete voor krijgen. Voordat de arbeidsinspectie een boete uitschrijft krijgt u eerst een waarschuwing. Veel ondernemers kiezen ervoor om daarop te wachten. Invullen kan dan altijd nog. Dat kan, maar dan mis je het doel van de RI&E. De RI&E is ontwikkeld om de risico's van het werk in kaart te brengen, verbeteringen voor te stellen en het gevoerde beleid te evalueren. Door het invullen van de RI&E kunt u ongevallen en ziekten, veroorzaakt door het werk, voorkomen.

Grote rol voor werknemer

John van de Weerdt van ADN Risk adviseert om werknemers te betrekken bij het invullen van de RI&E: "Je bent er niet met het invullen van het formulier. Het gaat er om wat er daarna mee gedaan wordt. Het moet gaan leven. Door de werknemers erbij te betrekken gaan zij met andere ogen kijken naar de gevaren op de werkvloer en hoe dit voorkomen kan worden. Blijf er met z'n allen over praten en blijf de checklist door ontwikkelen. Dan gebruikt u de RI&E zoals hij bedoeld is en wordt het een waardevol instrument. Iets wat je veel oplevert!"

ADN Risk helpt u op weg

Naast zaken zoals onder andere BHV en brand- en inbraakbeveiliging is de controle op de RI&E een vast onderdeel van de Risicoscan van ADN Risk. De Risicoscan kost € 500,- maar leden van ADN kunnen hem gratis aanvragen. De adviseur van ADN Risk helpt u daarnaast, als u dat wilt, met het installeren van een programma voor het invullen van de RI&E op uw computer. Wilt u ook de RI&E inzetten zoals deze bedoeld is, zodat het u veel oplevert? Neem dan contact op met ADN Risk.


Bron: ADN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.