Italië: Geen crisis voor Fair Trade-bananen

Op de Italiaanse markt zijn er geen negatieve ontwikkelingen waar te nemen met betrekking tot de consumptie van Fair Trade-bananen. Ctm Agrofair Italia, een bedrijf gespecialiseerd in de distributie van Fair Trade, in 2004 opgericht als een joint-venture tussen consortium Ctm Altromercato en Agrofair Europe (Nederland), zegt dat volumes min of meer stabiel zijn gebleven in de afgelopen jaren.Manager Francesca Taviani van Ctm Agrofair: "In de import van bananen in 2012 en 2013 zien we eigenlijk weinig verschil. Het ziet ernaar uit dat Fair Trade het in alle gevallen goed doet op de Italiaanse markt ondanks de crisis. Nu komt het fruit uit Ecuador en Peru en vanaf volgende week verwachten we voorraden uit de Dominicaanse Republiek."

"Volgens gegevens uit het Nielsen rapport uit 2012 zijn consumenten zich bewuster van wat ze eten," zegt Tavania. "Dat is over het algemeen goed nieuws voor Fair Trade producten."Meer informatie:
Francesca Taviani
Resp. assistenza clienti - Customer care
CTM Agrofair Italia Srl
Via Crispi 9
39100 Bolzano
Tel.: (+39) 0471 941190
Email: francesca.taviani@altromercato.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.