Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pinguin en Noliko 50 jaar

Op 24 november was het groot feest in het Huis van de Toekomst: Noliko en Pinguin, de divisies van Greenyard Foods vierden beiden hun verjaardag. Beide bedrijven zijn in de afgelopen jaren grote spelers geworden in de conserven en diepvriesindustrie. De avond was vol genodigden van de vier bedrijven die Greenyard Foods vallen, waaronder ook Univeg en Peatinvest. Ook waren de voorzitter en CEO van Veiling Haspengouw aanwezig, waar Univeg sinds vorig jaar mee samenwerkt.
Op 24 november was het groot feest in het Huis van de Toekomst: Noliko en Pinguin, de divisies van Greenyard Foods vierden beiden hun verjaardag. Beide bedrijven zijn in de afgelopen jaren grote spelers geworden in de conserven en diepvriesindustrie. De avond was vol genodigden van de vier bedrijven die Greenyard Foods vallen, waaronder ook Univeg en Peatinvest. Ook waren de voorzitter en CEO van Veiling Haspengouw aanwezig, waar Univeg sinds vorig jaar mee samenwerkt.
Voorafgaand aan de presentaties. Op de voorste rij links zitten de stichters en huidige managers van Noliko en Pinguin.
Voorafgaand aan de presentaties. Op de voorste rij links zitten de stichters en huidige managers van Noliko en Pinguin.
De gasten werden welkom geheten door de gastheer van de avond Olivier Schalbroeck (links). Hij besprak samen met Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods, de geschiedenis van Noliko en Pinguin.
De gasten werden welkom geheten door de gastheer van de avond Olivier Schalbroeck (links). Hij besprak samen met Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods, de geschiedenis van Noliko en Pinguin.
"Rechts de banier met de missie van de groep. De missie van de groep Greenyard Foods werd deze avond diverse malen herhaald, zowel door Marleen Vaesen als Hein Deprez. "Mensen helpen gezonder te leven door ze op elk moment van de dag te laten genieten van groenten en fruit op een makkelijke, snelle en lekkere manier en dit met respect voor de natuur."
"Rechts de banier met de missie van de groep. De missie van de groep Greenyard Foods werd deze avond diverse malen herhaald, zowel door Marleen Vaesen als Hein Deprez. "Mensen helpen gezonder te leven door ze op elk moment van de dag te laten genieten van groenten en fruit op een makkelijke, snelle en lekkere manier en dit met respect voor de natuur."
V.l.n.r.: Jan Spaas (oprichter Noliko), Dominiek Stinckens (MD Noliko) Koen en Herwig Dejonghe (oprichters Pinguin), Hans Luts (MD Pinguin) en Veerle en Hein Deprez.
V.l.n.r.: Jan Spaas (oprichter Noliko), Dominiek Stinckens (MD Noliko) Koen en Herwig Dejonghe (oprichters Pinguin), Hans Luts (MD Pinguin) en Veerle en Hein Deprez.
Hein Deprez sprak over de toekomst van de bedrijven en de sector.
Hein Deprez sprak over de toekomst van de bedrijven en de sector.
Tia Hellebaut (midden) won goud bij het onderdeel hoogspringen op de Olympische Spelen in 2008. Ze heeft Frank Fol (links) leren kennen als voedingscoach. Frank heeft al twee maal diëten samengesteld en gekookt voor de Belgische atleten tijdens de Olympische Spelen.
Tia Hellebaut (midden) won goud bij het onderdeel hoogspringen op de Olympische Spelen in 2008. Ze heeft Frank Fol (links) leren kennen als voedingscoach. Frank heeft al twee maal diëten samengesteld en gekookt voor de Belgische atleten tijdens de Olympische Spelen.
Hein Deprez en zijn zoon Charles-Henri. Rechts Ben Horsbrugh (Univeg) en Philippe Binard (Freshfel).
Hein Deprez en zijn zoon Charles-Henri. Rechts Ben Horsbrugh (Univeg) en Philippe Binard (Freshfel).
De 'Pinguins' ofwel de Familie Dejonghe: Hannelore, Koen, Marc en Herwig.
De 'Pinguins' ofwel de Familie Dejonghe: Hannelore, Koen, Marc en Herwig.
De dames van de avond: Irénke Meekma (Bakker Barendrecht), Marleen Vaesen (Greenyard Foods) en Veerle Deprez.
De dames van de avond: Irénke Meekma (Bakker Barendrecht), Marleen Vaesen (Greenyard Foods) en Veerle Deprez.
Druk in gesprek: Rik Vandenberghe (CEO ING) en Mark Duyck (WDP).
Druk in gesprek: Rik Vandenberghe (CEO ING) en Mark Duyck (WDP).
David Thoelen en Kris Penninck van Peltracom.
David Thoelen en Kris Penninck van Peltracom.
De presentator van de avond: Olivier Schalbroek van Feekit.
De presentator van de avond: Olivier Schalbroek van Feekit.
Frédéric Rosseneu van Univeg en Patrick van der Mullen van Noliko.
Frédéric Rosseneu van Univeg en Patrick van der Mullen van Noliko.
Een deel van de Pinguin-groep: V.l.n.r.: Stijn Eyckmans, Nicolas Frametin, Vincent Buidin, Steven Vanhaverbeke, Kris Vanoverschelde en Marc Dejonghe.
Een deel van de Pinguin-groep: V.l.n.r.: Stijn Eyckmans, Nicolas Frametin, Vincent Buidin, Steven Vanhaverbeke, Kris Vanoverschelde en Marc Dejonghe.
Nele Cattoor (Vegebe) en Romain Cools (Belgapom).
Nele Cattoor (Vegebe) en Romain Cools (Belgapom).
Marc Rosiers van de Boerenbond en Rik Ceyssens noliko.
Marc Rosiers van de Boerenbond en Rik Ceyssens noliko.
Groentekok Frank Fol maakte deze avond heerlijke en gezonde gerechtjes. Frank heeft al twee maal gekookt voor de Belgische atleten tijdens de Olympische Spelen.
Groentekok Frank Fol maakte deze avond heerlijke en gezonde gerechtjes. Frank heeft al twee maal gekookt voor de Belgische atleten tijdens de Olympische Spelen.
Koen Dejonghe (Pinguin), Eric Provoost (Univeg), Luc Bels (Voorzitter Veiling Haspengouw) en Piet Vanthemsche (onlangs gestopt als voorzitter van de Boerenbond).
Koen Dejonghe (Pinguin), Eric Provoost (Univeg), Luc Bels (Voorzitter Veiling Haspengouw) en Piet Vanthemsche (onlangs gestopt als voorzitter van de Boerenbond).
V.l.n.r.: Johan Hallaert (Fevia), Jules van Liefferinge (Vlaamse Overheid), Joris Relaes (Ilvo), Philippe Binard (Freshfel), Romain Cools (Belgapom) en Nele Cattoor (Vegebe).
V.l.n.r.: Johan Hallaert (Fevia), Jules van Liefferinge (Vlaamse Overheid), Joris Relaes (Ilvo), Philippe Binard (Freshfel), Romain Cools (Belgapom) en Nele Cattoor (Vegebe).
Jan Spaas, de oprichter van Noliko. Hij startte het bedrijf op vraag van telers en zag al snel in dat ze in België eigen fabrieken moesten oprichten, om de concurrentie met Frankrijk aan te gaan. Voor de investering is hij met succes op zoek gegaan naar 80 aandeelhouders.
Jan Spaas, de oprichter van Noliko. Hij startte het bedrijf op vraag van telers en zag al snel in dat ze in België eigen fabrieken moesten oprichten, om de concurrentie met Frankrijk aan te gaan. Voor de investering is hij met succes op zoek gegaan naar 80 aandeelhouders.
De 'nieuwe' en 'oude' CEO van Noliko: Dominiek Stinckens en Jan Spaas.
De 'nieuwe' en 'oude' CEO van Noliko: Dominiek Stinckens en Jan Spaas.
Olympisch atlete Tia Hellebaut en Wim Vercruyssen (BNP Paribas Fortis).
Olympisch atlete Tia Hellebaut en Wim Vercruyssen (BNP Paribas Fortis).
V.l.n.r.: Pieter Lenaerts (Univeg), Ben de Pelsmaeker (BenFresh), Iris Stiers (Univeg), Erwin Haerssens (Nova-Veg Logistics) en Walter van Looy (Univeg).
V.l.n.r.: Pieter Lenaerts (Univeg), Ben de Pelsmaeker (BenFresh), Iris Stiers (Univeg), Erwin Haerssens (Nova-Veg Logistics) en Walter van Looy (Univeg).
Het smaakvolle menu van de avond waaronder een kikkererwtenkroket en een pompoen-preiwitsoep. Als toetje crumble met rabarber en blauwe bessen.
Het smaakvolle menu van de avond waaronder een kikkererwtenkroket en een pompoen-preiwitsoep. Als toetje crumble met rabarber en blauwe bessen.
Jan Dirkx (Noliko), Nancy Goovaerts (Univeg) en Karl Gilies (Nova-veg Logistics).
Jan Dirkx (Noliko), Nancy Goovaerts (Univeg) en Karl Gilies (Nova-veg Logistics).
De Noliko-groep: V.l.n.r.: Guido Quanter, Danny Willems, Ivan Weltjens, Leo Henckens, Carlo Krol, Luc Van den Heuvel, Sofie vanbuel en Eric Huibers.
De Noliko-groep: V.l.n.r.: Guido Quanter, Danny Willems, Ivan Weltjens, Leo Henckens, Carlo Krol, Luc Van den Heuvel, Sofie vanbuel en Eric Huibers.
Luc Bels en Marijke Vanderstukken van Veiling Haspengouw.
Luc Bels en Marijke Vanderstukken van Veiling Haspengouw.
Deborah Janssens (Fresh Fields), Koen Stickers (Univeg) en Marc Janssen (Baltisse).
Deborah Janssens (Fresh Fields), Koen Stickers (Univeg) en Marc Janssen (Baltisse).
Herwig Dejonghe (ex- Pinguin) en Carlo Franssen (H-Fruit).
Herwig Dejonghe (ex- Pinguin) en Carlo Franssen (H-Fruit).
Hans Luts (Pinguin), Stijn Eyckmans (Pinguin) en Tim van Londersele (Univeg).
Hans Luts (Pinguin), Stijn Eyckmans (Pinguin) en Tim van Londersele (Univeg).
Het jubileum boek waarin de geschiedenis van zowel Pinguin als Noliko zijn beschreven.
Het jubileum boek waarin de geschiedenis van zowel Pinguin als Noliko zijn beschreven.
Tijd om eens bij te praten.
Tijd om eens bij te praten.
Het aanbod van de bedrijven van Greenyard Foods: een mix van zowel diepvries, conserven én vers.
Het aanbod van de bedrijven van Greenyard Foods: een mix van zowel diepvries, conserven én vers.
Diepgaande gesprekken..
Diepgaande gesprekken..