Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijfsreportage Azura in Agadir

In de afgelopen vijftien jaar heeft de Azura Group een noemenswaardige positie ingenomen op de Europese markt. De groep heeft vestigingen in Frankrijk en Marokko. Bovendien heeft de Azura Group de volledige keten, dus van teelt tot en met verkoop, in eigen hand. Meer dan drieduizend medewerkers zijn actief op het gebied van productie, verpakken, logistiek en verkoop. In Marokko beschikt de Azura Group over vierentwintig farms. Deze farms zijn gelegen in de omgeving van Agadir. In totaal beschikt de Azura Group over een areaal van 600 hectare in Marokko, waarvan op 500 hectare tomaten worden geteeld. De producten van de Azura Group gaan allemaal naar het verkoopkantoor in het Franse Perpignan en vandaar uit vinden de producten hun afzet richting voornamelijk Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Zwitserland.
In de afgelopen vijftien jaar heeft de Azura Group een noemenswaardige positie ingenomen op de Europese markt. De groep heeft vestigingen in Frankrijk en Marokko. Bovendien heeft de Azura Group de volledige keten, dus van teelt tot en met verkoop, in eigen hand. Meer dan drieduizend medewerkers zijn actief op het gebied van productie, verpakken, logistiek en verkoop. In Marokko beschikt de Azura Group over vierentwintig farms. Deze farms zijn gelegen in de omgeving van Agadir. In totaal beschikt de Azura Group over een areaal van 600 hectare in Marokko, waarvan op 500 hectare tomaten worden geteeld. De producten van de Azura Group gaan allemaal naar het verkoopkantoor in het Franse Perpignan en vandaar uit vinden de producten hun afzet richting voornamelijk Frankrijk, Italiƫ, Spanje, Portugal en Zwitserland.
"Frankrijk is volgens directeur-generaal Pierre Boniol van de Azura Group nog altijd de belangrijkste markt, maar het aandeel in de omzet neemt wel af. "Frankrijk is bij de afzet van onze producten niet zo belangrijk meer als vroeger. Toen werd meer dan de helft van onze productie afgezet in Frankrijk, maar nu wordt in totaal nog maar 60% geëxporteerd. Bijna de helft van onze productie wordt lokaal afgezet in Marokko", zegt Pierre Boniol."
"Frankrijk is volgens directeur-generaal Pierre Boniol van de Azura Group nog altijd de belangrijkste markt, maar het aandeel in de omzet neemt wel af. "Frankrijk is bij de afzet van onze producten niet zo belangrijk meer als vroeger. Toen werd meer dan de helft van onze productie afgezet in Frankrijk, maar nu wordt in totaal nog maar 60% geƫxporteerd. Bijna de helft van onze productie wordt lokaal afgezet in Marokko", zegt Pierre Boniol."