Strafrutta importeert nu meloenen uit Senegal

Het Italiaanse Strafrutta bestaat pas twintig jaar maar het is inmiddels uitgegroeid tot een referentiepunt voor heel Italië. Deze verdienste is te danken aan de ervaring van de zeventigjarige Mimi Stravato die zijn kennis doorgaf aan zijn zonen Marco en Pino en vervolgens aan Marialucia, die samen met haar echtgenoot Roberto in 1998 het bedrijf oprichtte.


Boven: Pino Stravato

"Wij kiezen onze telers altijd op dezelfde manier, op basis van de bodem, klimatologische omstandigheden en plaats. We besteden er veel aandacht aan om alleen het meest zoete, smakelijke en echte fruit te selecteren. Na het selectieproces richten we ons op behoud van versheid. We zetten ons stap voor stap in de markt en we kunnen onze klanten de garantie van versheid en kwaliteit geven," zegt Pino Stravato.

"Onze meloenen zijn van het merk 'Sugar' en dat is synoniem voor de zoetheid en kwaliteit. Al ons fruit wordt gekenmerkt door bepaalde excellente kenmerken en daarom krijgt het een prestigieus stempel," legt Stravato uit.

Een ding dat bijzonder is aan de Sugar meloenen is dat ze tot ver na de zomer op de markt gebracht worden. Het begint met de teelt op de Dominicaanse Republiek die in februari wordt geoogst, in maart is Senegal een belangrijk land voor ons en de Italiaanse meloenen zijn er van de lente tot ver na de zomer."Ook de perziken en abrikozen worden erg gewaardeerd. De reden is de aandacht die onze experts besteden aan het selecteren van de telers en van de producten zelf. Sterker nog, de meeste perziken en abrikozen van de Strafrutta komen van de Apulische vlaktes, waar de vruchtbaarheid van het land en het milde klimaat meer dan zes maanden per jaar het fruit een toegevoegde waarde geven. Wat betreft aardbeien is Basilicata het belangrijkste belangrijkste teeltgebied omdat hier de klimatologische omstandigheden het best zijn en omdat de telers de juiste knowhow hebben die van generatie op generatie overgaat," voegt Marco Stravato toe.

"Het bedrijf is inmiddels gespecialiseerd in kwaliteitsproducten en premiummerken. Nadat we een product hebben geïmporteerd, richten we ons op de groothandelsmarkten. In de zomer, wanneer er veel Sugar meloenen voorradig zijn, verkopen we deze aan kleine retailers in Lazio en Campania. Daar staan we inmiddels bekend om onze smakelijke en zoete meloen," concludeert Stravato.

Contact:
Strafrutta Srl

Viale Piemonte - I Trav. n 13
04022 Fondi (LT)
Tel.: +39 0771 500134
Fax: +39 0771 500135
Email: info@strafrutta.it
Web: www.strafrutta.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018