Chinese speculanten verhandelen in recordtijd 60 miljard appelen

Eerder deze week verhandelden Chinese speculanten in vier uur tijd evenveel appelen als er in het hele land in drie maanden geconsumeerd worden. Het gaat om 60 miljard appelen van het ras Fuji. 

Investeerders op de handelsbeurs in Zhengzhou verhandelden zo'n 964.000 termijncontracten. Met tien ton per stuk en een prijs van €924 per ton komt dit neer op een totale waarde van €8,9 miljard aan appelen. 

Zelfs op de altijd hectische Chinese handelsbeurs is dit enorme volume appelen opvallend. De handel in de eerste termijncontracten voor appelen begon in december en is bedoeld als middel om de inkomsten voor telers van deze populaire fruitsoort veilig te stellen. Nadat het eerste enthousiasme was weggeëbd, daalden de verhandelde volumes maar in februari trok de handel weer aan. 

Volgens bloomberg.com heeft de Chinese Securities Regulatory Commission kort na de invoering van de appelcontracten aangekondigd het toezicht op de termijncontracten te verscherpen en hard op te treden tegen marktmanipulatie. Handelaren laten zich hier echter niet door afschrikken.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018