Langere winter geeft Indiase druiven- en granaatappelexport een boost

De export van druiven en granaatappels is dit seizoen uitzonderlijk goed. Telers spreken zelfs over het overtreffen van de cijfers van vorige jaar. De langdurige winter met de gematigde temperatuur gedurende een langere periode dan gebruikelijk, hielp de telers met het verkrijgen van kwaliteitsproducten voor de export. 

Nu zijn er ongeveer 40.000 ton granaatappels naar buitenlandse gebieden gegaan, waarvan 2.000 ton naar Europa. Vorig jaar exporteerde India 50.000 ton granaatappels.

Volgens Indianexpress.com, zei Prabhakar Chandane, voorzitter van de Pomegratane's Growers Association of India, dat aan het begin van het exportseizoen telers ongerust waren vanwege de lage prijzen en kwaliteitsproblemen. Het seizoen bleek echter uitzonderlijk goed te zijn naarmate de winter langer duurde en de temperaturen waren gedaald. "Door de lage temperatuur was de kwaliteit van de oogst goed en kreeg de export een boost," aldus Chandane.

Druivenexporteurs meldden dat het gunstige klimaat een goede groei van de wijnstokken mogelijk heeft gemaakt. In het geval van druiven heeft hevige regenval eind september een dip van 40% in de productie veroorzaakt. Vorig jaar exporteerde het land ongeveer 200.000 ton druiven, waarvan de meeste afkomstig waren uit Maharashtra. Exporteurs betwijfelen of het land in staat zal zijn om deze cijfers dit jaar te overtreffen.
 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018