Markt- en productinfo vanuit de veiling en groothandel

Sla inkopen op de Belgische veiling of bij een Nederlandse groothandel is voordelig. Flandria meldt dat de kropsla tegen voordelige prijzen worden verkocht, de aanvoer is dalende. Gebrs van Aarle meldt ook dalende prijzen maar juist vanwege een groter aanbod. Verder waarschuwt Gebrs van Aarle voor de tekorten aan bananen. "De vraag is of er wel voldoende beschikbaar zal zijn", meldt de groothandel uit Schijndel. Witloof en prei worden ruim aangevoerd op de Belgische veilingen, meldt Flandria.

Markt- en productinformatie Flandria
Een ruime aanvoer van witloof werd voor schappelijke prijzen aangeboden. Een topaanvoer van prei werd voor lage prijzen verkocht. Ook knolselder werd voordelig vermarkt.
Het inlands seizoen van komkommers en aubergines gaat van start. De aanvoer is nog overzichtelijk. Prijzen zijn op niveau. Prijzen van alle soorten tomaten bleven stabiel tegenover vorige week. Trossen en losse zitten ongeveer op hetzelfde niveau. Spinazie uit serreteelt is beperkt en wordt stevig betaald.
Een dalende aanvoer van kropsla werd aan voordelige prijzen verkocht. De aanvoer zal de komende weken stabiel verlopen. Een beperkte aanvoer van pastinaak werd goedkoop verkocht. Er is ruime beschikbaarheid van rapen. Prijzen bleven voordelig. Lollo bionda, lollo rossa, multicolor en eikenblad werden aan stabiele prijzen verkocht. Veldsla is gehalveerd in prijs.
Alle kolen zijn momenteel voordelig: wit, rood, savooi en Chinese kool. De aanvoer van spruiten bleef stabiel. Prijzen zijn licht gestegen, maar nog voordelig. De productie van tomaten is erg overzichtelijk.

Markt- en productinformatie van Gebrs Van Aarle
De eerste NA Nicola zijn weer gearriveerd. Het aantal aanbieders is nog beperkt, dus ze zijn nog niet volop beschikbaar. De sla is zakkende in prijs, er is meer aanbod.
Ook het aanbod andijvie groeit, de prijs is iets zakkende.
De eerste Hollandse asperges dienen zich nu tegen 'betaalbare' prijzen aan, ook de groene asperges uit Peru zijn niet te duur.
Het aanbod van tomaten uit België en Nederland zal iets gaan toenemen, echter wordt vanuit Spanje een aanvoerdip verwacht. Het is afwachten wat de prijs gaat doen. De avocado's lopen weer wat in prijs op. Er zijn zeer grote tekorten in bananen. Het is de vraag of er wel voldoende beschikbaar zal zijn.
Het seizoen van witte druiven zonder pit vanuit Zuid-Afrika en Namibië loopt richting ten einde. India dienst zich ook aan, echter zijn deze vaak wat minder van kwaliteit. Gebrs van Aarle is weer gestart met de kiwibes. Deze kleine kiwi zal er +/- 4 weken zijn. De eerste Murcott mandarijnen vanuit Portugal zijn gearriveerd.

Bron: Flandria, Gebrs van Aarle

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018