Voormalig NFL-ster dumpt 20 ton zoete aardappelen op de UNC campus

Jason Brown ooit een miljoenenspeler in de National Football League is in 2012 gestopt met professioneel Football, omdat hij de hongerigen wilde voeden. Hij kocht een boerderij met 400 hectare in Louisburg en in 2014 deed hij zijn eerst donatie van zoete aardappelen. Brown gaf al zijn gewas weg aan voedselbanken en opvangtehuizen. 

Opnieuw heeft Brown een grote donatie gedaan. De inwoner van North Carolina heeft 40.000 pond zoete aardappelen gedumpt op de Chapel Hill campus van de University of North Carolina.

Newsobserver.com rapporteerde hoe een kiepwagen de aardappelen van Brown in de voortuin van de North Caroline Study Center dumpte, waar ze door deelnemers van het jaarlijkse Yam Jam evenement van de universiteit in zakken werden gedaan. Daarna zijn de aardappelen naar de lokale voedselbanken verstuurd.

''Als we echt verandering teweeg willen brengen, als we echt verandering in ons voedselsysteem willen zien en een einde willen maken aan honger, zullen we ons best moeten doen,'' aldus Brown in een video van de universiteit. 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018