Spaanse politie stopt auto met vier ton gestolen sinaasappelen

Deze week heeft de Spaanse politie in de buurt van Sevilla een auto aangehouden die flink over de weg slingerde. In het kleine autootje deden de agenten een fruitige ontdekking: het voertuig was gevuld met zo'n vier ton sinaasappelen. 

Toen de politie een van de autodeuren opende, rolde er een stroom aan sinaasappelen uit. Het gestolen fruit heeft een totale waarde van €1400. Het nieuws reist snel de wereld over: de New Zealand Herald heeft al een artikel over het incident gepubliceerd. 

De verdachten vertelden de agenten dat zij het fruit langs de weg hadden gevonden en dat het bestemd was voor persoonlijke consumptie. Helaas voor de verdachten gelden er in Spanje regels omtrent de hoeveelheid fruit die je zonder de nodige papieren mag vervoeren. De verdachten hadden de vereiste papieren niet.

Diefstal van sinaasappelen komt in Spanje vaker voor. Sommige telers huren zelfs beveiligers in om hun boomgaarden te beschermen. Een piek in de prijs van sinaasappelen gaat vaak samen met een piek in het aantal diefstallen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Heel knap om 4 ton sinaasappels in een
personen auto te vervoeren.
wij zijn er twee sprinters voor nodig.
zal eerder 400 kg zijn :)
Gert Koekoek Groente Productie Flevoland, Dronten - 2018/01/31 14:44:12.000© AGF.nl 2018