Optimale kwaliteit van versproducten door gecontroleerde koelketen voor Detailresult Groep

Detailresult bevoorraadt landelijk 200 eigen filialen. Om de kwaliteit van de versproducten te garanderen, is het noodzakelijk om de lading onder de juiste condities van het warehouse naar de supermarkt te vervoeren. Detailtresult Groep heeft daarom gekozen voor T Comm Telematics om nog meer inzicht en controle over hun koelketen te verkrijgen.Gescheiden compartimenten
Met een vloot van 55 eigen trekkers en trailers en een samenwerking met externe transporteurs is een efficiënte planning noodzakelijk. Supermarkten willen een ruime keus aan onderscheidende en kwalitatief hoogwaardige versproducten. Dat maakt het een complexe logistieke puzzel. "Om deze reden zetten wij de meest flexibele inzetbare trailers in. Zodoende zijn wij in staat om verschillende productgroepen richting het filiaal te vervoeren", zegt Obbe Bangma, projectleider logistiek bij Detailresult groep.

De juiste condities
De eisen aan het vervoer van versproducten worden steeds strenger. De vervoerscondities van warehouse tot supermarkt worden daarom gemonitord door het temperatuurregistratiesysteem van T Comm Telematics. Via de overzichtelijke webportal heeft Detailresult realtime inzicht in de temperatuur en vervoersconditie van de lading in de verschillende compartimenten. 

Bangma: "Onze koelmachineleverancier Thermoking heeft een koppeling gerealiseerd met de T Comm webportal, waardoor onder andere de insteltemperatuur, de draaiuren van de koelmachines en het defrost moment zichtbaar zijn. Zo hebben wij alle gegevens op één plaats beschikbaar. Dit geeft veel meer inzicht en stelt ons in staat snel te reageren op eventuele temperatuurswisselingen."
Voor een optimale temperatuurbeheersing wordt deze per compartiment gemeten. De rapportages zijn meteen beschikbaar. "Deze rapportages gebruiken we om diverse andere temperatuurmetingen die wij verrichten, bijvoorbeeld controles op productniveau, te verrijken met de gegevens uit de trailer. Zo kunnen we de gehele keten overzien" aldus Bangma.

Gebruiksgemak
Naast de temperatuur registreert het T Comm systeem ook de deuropeningen en de locaties van de trailers. De data wordt weergegeven in een overzichtelijke webportal. Bangma: "Het gebruiksgemak van de portal speelde een grote rol bij de keuze voor het systeem. We ervoeren veel flexibiliteit bij T Comm en ook onze wens om bijvoorbeeld de insteltemperatuur van de koelmachines inzichtelijk te hebben, was snel geregeld. De lijntjes zijn kort en er is veel kennis in huis. Dat maakt de samenwerking met T Comm erg prettig."

Wilt u zien hoe Detailresult zorgt dat de lading onder de juiste condities wordt vervoerd? Bekijk het fragment van RTL Transportwereld.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018