Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterrenchef Peter Goossens:

"Belgische keuken verdient meer internationale erkenning"

Sterrenchef Peter Goossens roept op om de Belgische keuken meer in de spotlight te zetten. Hij deed die oproep bij de Vlaamse omroep VRT NWS. Volgens de chef verdient de Belgische culinaire traditie, met streekproducten en klassieke gerechten zoals vol-au-vent en Gentse waterzooi, wereldwijd meer waardering. Goossens benadrukt dat België per inwoner tot de landen met de meeste Michelinsterren behoort en dat de kwaliteit van onze producten en gerechten vaak onderschat wordt.

De chef vergelijkt België met Italië, dat mogelijk deze week erkenning krijgt als Unesco-werelderfgoed. "Wij hebben prachtige producten en gerechten met veel diepgang die beschermd en gepromoot moeten worden", aldus Goossens. Hij wijst erop dat Belgische specialiteiten zoals witloof, frieten en zeetong uniek zijn en dat er meer inspanningen nodig zijn om onze keuken ook internationaal bekend te maken.

Bron: VRT NWS

Gerelateerde artikelen → Zie meer