Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Wiersma, Staay Food Group:

"Flower sprouts passen perfect binnen ons ruime foodservice-assortiment"

Tholen - Vanuit vestiging Venlo biedt Staay Food Group haar foodserviceklanten een ruim assortiment van ruim 750 producten en maar liefst 1500 artikelen. "Een assortiment waarmee je in iedere keuken uit de voeten kan", vertelt verkoper Johan Wiersma. "Je ziet dan ook dat steeds meer foodserviceklanten uit heel Europa ons weten te vinden. Natuurlijk vanuit Duitsland als onze grootste markt, maar ook vanuit Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Italië, waar we sterk groeien!"

© Staay Food Group

Veel orders worden op een afgemeten mixpallet op maat samengesteld. "Vier schalen cress, drie colli vruchtgroenten, twee colli sla en zes meloenen met een verse truffel? Geen probleem", aldus Johan. "Zo is de afzet van verse kruiden en exoten richting de foodservice momenteel booming business. Maar we zitten nu ook volop in het importseizoen van de meloenen en ananas die we rechtstreeks laden. Ook verkopen we de eerste, goed smakende mandarijnen uit Spanje en Portugese spitskool, een typisch foodservice-artikel."

© Staay Food Group

Een kleiner, maar zeker niet minder innovatief artikel vormen de flower sprouts. Deze natuurlijke kruising tussen spruiten en boerenkool werd ruim tien jaar geleden al geïntroduceerd. "We zien dat steeds meer foodservicegroothandels ermee aan de slag gaan", vertelt Johan.

Onbekend maakt onbemind
"Ik ben vanaf de start enthousiast geweest over het product. De smaak en het uiterlijk maken de flower sprouts echt uniek. Ze combineren de kenmerkende smaak en het kleine formaat van spruitjes met de milde smaak van boerenkool. En je kan flower sprouts koken, stomen of wokken, maar ook rauw verwerken in bijvoorbeeld salades. Maar onbekend, maakt onbemind. Leg ze maar eens op tafel en bijna niemand weet wat flower sprouts zijn. En dan zijn in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn de flower sprouts nog bekender dan in Nederland. Met name onze foodserviceklanten werken er graag mee", aldus Johan.

© Staay Food Group

De flower sprouts worden door een Belgische teler aan Staay geleverd. "Dit jaar hebben we een goede oogst. We zijn eind oktober gestart en als de omstandigheden goed blijven, verwachten we door te gaan tot februari-maart", vertelt Johan. Groeipotentie voor deze relatief nieuwe groente is er volgens hem volop. "Het zou mooi zijn als de flower sprouts uiteindelijk in de supermarkten terechtkomen. Maar ik ben ervan overtuigd dat die vanzelf overstag gaan wanneer deze superfood door de chef-koks gepromoot gaat worden!"

Voor meer informatie:
Johan Wiersma
Staay Food Group
Venrayseweg 162
5971 PZ Grubbenvorst
Mob: 06-10901500
[email protected]
www.staayfoodgroup.com/

Gerelateerde artikelen → Zie meer