Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chimpansees drinken alcohol uit rijp fruit

Uit een recente studie blijkt dat wilde chimpansees in Ivoorkust en Oeganda dagelijks de hoeveelheid alcohol consumeren die gelijk staat aan een fles bier. Dit komt doordat ze rijp, natuurlijk gefermenteerd fruit zoals vijgen en pruimen eten. Onderzoekers van de Universiteit van Californië, Berkeley, ondersteunen hiermee de "dronken aap-hypothese". Deze hypothese stelt dat mensen hun voorkeur voor alcohol hebben geërfd van voorouders die afhankelijk waren van gefermenteerd fruit als voedselbron. Het blijkt dat chimpansees elke dag ongeveer 14 gram ethanol binnenkrijgen, hoewel dit niet genoeg is om dronken te worden. Volgens wetenschappers duidt dit gedrag op diepe evolutionaire wortels, die voeding, sociale binding en de aantrekkingskracht van alcohol met elkaar verbinden.


Voorpaginafoto: © getimg.ai

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer