Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 groenten die nu aan terrein winnen

"Groenten krijgen vaker de hoofdrol in de horeca"

Steeds meer horecazaken zetten groenten centraal op de menukaart, schrijft voedingswebsite Food Inspiration. De vegaburger of andere vleesvervangers zijn niet meer de enige optie als het gaat om het vegetarische aanbod: groenten krijgen steeds vaker de hoofdrol, mede dankzij trends rond duurzaamheid, lichtere gerechten en beleving, schrijft Food Inspiration.

© Altitudevs | Dreamstime

Opvallend is de populariteit van geroosterde groenten van de grill, zoals bloemkool of aubergine. Food Inspiration noemt in totaal zeven groenten die sterk aan terrein winnen in de horeca: bloemkool, aubergine, artisjok, pastinaak, pompoen, portobello en biet. Daarnaast wordt ook spitskool steeds vaker toegepast, onder meer gegrild of gefermenteerd.

Bron: Food Inspiration

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer