Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vraag naar Siciliaanse druiven blijft groeien"

Victoria, Black Magic, Arra Sugar Drop™ – stuk voor stuk topvariëteiten van druiven die wereldwijd worden geteeld. Maar op Sicilië krijgen ze net dat beetje extra mee. De combinatie van vruchtbare bodems, een droog klimaat, grote temperatuurverschillen en een eeuwenoude teelttraditie zorgt daar voor druiven van uitzonderlijke kwaliteit.

In dit gunstige klimaat teelt Barbera International zijn druiven, op de kalkrijke gronden in het zuiden van Sicilië. "De belangstelling voor Siciliaanse druiven blijft groeien", zegt Alessandro Barbera, eigenaar en directeur van het bedrijf uit Adrano, in de provincie Catania. "De vraag op de markt is indrukwekkend."

"De dolomietbodem – rijk aan calciumcarbonaat en magnesium – is ideaal voor de druiventeelt", legt Barbera uit. "Hij bevordert de groei van gezonde planten en verbetert de smaak, textuur en aroma van de druiven. De grond draineert goed, voorkomt waterophoping en beperkt de kans op wortelziektes. Een lichte, gecontroleerde waterstress leidt bovendien tot meer suikers en aroma's in de druiven. De bodem is vaak licht alkalisch, wat invloed heeft op de opname van voedingsstoffen. Planten die hier groeien, zijn vaak sterker en hebben een grotere weerstand."

© Barbera International S.R.L.

De eerste druiven beginnen in mei te rijpen. Daarmee start ook het druivenseizoen van Barbera officieel. In juni komen de vroege rassen op de markt: Victoria met zijn frisse, zoete smaak, de dieprode en krachtige Black Magic, en de pitloze topdruif Arra Sugar Drop (ARRA 30).

© Barbera International S.R.L.

Vanaf augustus volgen de middenseizoensrassen, waaronder de geliefde Italia en de opvallende Red Globe met zijn grote, roze druiven.

© Barbera International S.R.L.

"Bij Barbera zetten we stevig in op duurzaamheid", benadrukt de eigenaar en directeur. "We besparen jaarlijks 94 miljoen liter water dankzij ondergrondse irrigatie en slimme klimaatmonitoring – dat is 30% minder waterverbruik. We gebruiken steeds meer zonne-energie, reduceren CO₂-uitstoot, zijn GlobalGAP Spring-gecertificeerd en verminderen het gebruik van plastic verpakkingen."

© Barbera International S.R.L. Arra Sugar Drop wordt verkocht in Italië en daarbuiten. Internationaal heeft Barbera al jarenlang een sterk netwerk in de retailsector. Maar ook op de thuismarkt wil het bedrijf steviger inzetten.

© Barbera International S.R.L.

"Ons belangrijkste afzetgebied is het buitenland", besluit Barbera. "Zo'n 90% van onze omzet komt van buiten Italië. We richten ons zowel met conventionele als biologische druiven op drie kernwaarden: productkwaliteit, betrouwbare service en een sterke band met onze klanten. Alles wat we doen, is daarop afgestemd: permanente kwaliteitscontrole en verpakkingen die zorgvuldig zijn uitgekozen, met steeds meer aandacht voor plasticvrije alternatieven."

Voor meer informatie:
Alessandro Barbera
Barbera International
Via Catania, 7
95031 Adrano (CT) – Italië
Tel: +39 (0)95 760 1071
marketing@barbera-international.com
www.barbera-international.com