Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oogst vollegrondsgroenten Romagna op volle toeren

"Bleekselderijsticks winnen aan populariteit"

Bij het bedrijf "67", onderdeel van Fellini Patrizio uit de Italiaanse provincie Forlì-Cesena, is de groenteoogst in volle gang. "We telen onder andere sla, venkel en bleekselderij op de percelen naast ons pakstation", vertellen commercieel directeur Andrea Pignato en verkoper Luca Zucconelli.

© Cristiano Riciputi | AGF.nl Luca Zucconelli en Andrea Pignato

"De komende twee weken leveren we nog venkel van eigen teelt", voegen ze toe. "Daarna schakelen we over op venkel van collega-telers uit andere delen van Italië die bij onze groep horen. Een van onze sterke punten is dat we 's ochtends oogsten en binnen 12 tot 14 uur leveren, vaak nog dezelfde dag. Dat lukt mede dankzij ons eigen transportbedrijf."

De groentemarkt kent momenteel echter geen topperiode. "De prijzen zijn aan de lage kant en de kwaliteit lijdt onder het grillige weer. Veel teelten overlappen elkaar, waardoor er een overschot is ontstaan. Bovendien worden afspraken niet altijd nagekomen, wat leidt tot extra volumes die we elders moeten afzetten. Kortom, het is nu geen gemakkelijke tijd."

© Fellini Patrizio SrlHet bedrijf "67" van Fellini Patrizio

De voorjaarsgewassen zijn zo goed als geoogst. "Tuinbonen en doperwten deden het goed, zowel qua vraag als prijs. Ook de markt voor asperges en monniksbaard waren stabiel. Het waren normale seizoenen."

Bleekselderij in sticks wint aan populariteit. "We verpakken ze in zakjes van 150 gram, met stukjes van 12 centimeter. Ideaal voor bij de borrel of als gezonde snack, maar ook prima te gebruiken in de keuken. We leveren dit product het hele jaar door."

© Cristiano Riciputi | AGF.nl

Een ander voordeel is de houdbaarheid van twaalf dagen. "Dankzij de juiste rassenkeuze, snelle verwerking en een goed gekoelde keten blijft de kwaliteit behouden."

Ook de Crunchy sla valt in de smaak. "We telen deze momenteel in Romagna en de Marken", legt kwaliteitsmanager Deborah Frani uit. "Voor de rest van het seizoen werken we samen met telers in andere regio's. De supermarkten kennen dit product inmiddels en de reacties zijn positief, met nog ruimte voor groei."

"Crunchy combineert knapperigheid met een milde smaak. De verpakking valt op door de kleurstelling en bevat minimaal 300 gram per zakje."

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
emile@fellinipatrizio.it
www.fellinipatrizio.it