Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom kastanjechampignons duurder zijn dan witte champignons

Hoewel witte en kastanjechampignons tot dezelfde soort behoren (Agaricus bisporus), zijn er duidelijke verschillen in smaak, structuur en prijs, volgens KRO-NCRV. Kastanjechampignons bevatten minder vocht, blijven steviger bij bereiding en hebben een nootachtigere smaak. De hogere prijs komt vooral door de lagere opbrengst per vierkante meter en het feit dat ze bij lagere temperaturen groeien, wat de teelt arbeidsintensiever maakt. Daardoor ligt de kiloprijs doorgaans 1 à 2 euro hoger dan die van witte champignons.

Klik hier om meer te lezen