Rozijnen zijn goedkoper dan druiven, ondanks dat er drie tot vier kilo druiven nodig is voor één kilo rozijnen. Hoe kunnen deze gedroogde varianten dan toch goedkoper zijn? Hier keek Radar naar en de reden ligt in de productie van druiven, die duurder is door het handmatige plukken, gekoeld transport en opslag. Rozijnen worden machinaal gedroogd en vereisen geen koeling, wat kosten bespaart. Daarnaast bederven rozijnen minder snel dan druiven, waardoor ze langer houdbaar zijn en minder snel verlies opleveren. Transport en opslag van druiven dragen dus aanzienlijk bij aan de hogere prijs. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Belgian Fresh Food Institute wil kinderen Fruitwise maken
-
Dit is waarom avocado’s zo prijzig zijn: "Het zit ‘m in de tijd"
-
Bio-pompoenen te groot voor de supermarkt, dus organiseert teler een Pompoenraapdag
-
Groentehandelaar krijgt pompoen van tegen de 600 kilo binnen
-
Apenheul vervangt bananen door witlof en sprinkhanen
-
Inkapseling van citrusolie kan functionaliteit in voeding verbeteren
-
Prolan introduceert nieuwe verpakkingen en gereedschappen
-
Zwaarste tomaat weegt 4,39 kg
-
Toolbox voor Nationale Groente- en Fruitdag 2025 beschikbaar
-
Fruit Buddies winnen voor vierde keer op rij fruitmozaïekwedstrijd in Tiel